Под прикритие: Митничари иззеха един тон ракия в Сливен (снимки)

Под прикритие: Митничари иззеха един тон ракия в Сливен (снимки)  - E-Burgas.com

Собственикът на алкохола предложил на тайните клиенти наливна ракия на цена 8 лв. за литър

1 010 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони откриха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас като „тайни клиенти". 

Алкохолът е иззет при митническа проверка в частен имот на територията на Сливен. Адресът е посетен от митническите служители на 19 януари, след събрана и анализирана оперативна информация за нерегламентирана търговия с акцизни стоки. Пристигайки на място, митническите служители са се представили за клиенти и собственикът на имота им е предложил наливна ракия по 8 лв. за литър. 

При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват складирана в различни помещения в имота в ПВЦ-туби и бидони общо 1010 литра алкохолна течност, с характеристики по цвят и мирис на ракия. Измереното на място с денситометър алкохолно съдържание на течността в различните съдове е от 48 до 57 об.%.  За алкохола не са представени никакви документи за произход или платен акциз, според Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. 

Нелегалният алкохол е иззет. Взети са проби от него за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Галерия
Коментари

Още от последните новини