По 10-15 деца в клас учат в бургаските квартали

По 10-15 деца в клас учат в бургаските квартали - E-Burgas.com

Средно по 10-15 деца в клас учат в училищата в бургаските квартали. Това става ясно от докладна в Общински съвет - Бургас на кмета Димитър Николов за осигуряване на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес на паралелки с брой деца под норматива за минимален брой.

Става дума за кварталите Долно Езерово, Черно море, Банево, Ветрен, Рудник и селата Маринка и Равнец. 

Необходимият финансов ресурс за осигуряване на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес на паралелки с брой деца под норматива за минимален брой във въпросните училища за учебната 2021/2022 г., е в размер на 333 856 лв.

Дофинансирането на тези паралелки е необходимо, поради това, че пренасочването  на  ученици  от  поднормативните  паралелки  към други училища би  могло да доведе до изтеглянето на ученици от другите класове, което неминуемо ще влоши общото състояние на училищата.

Някои от училищата са единствени в населените места, а част от тях са включени в Списъка на МОН на средищните училища в България като ОУ „Иван Вазов“- кв. Банево, ОбУ „Св. Климент Охридски“- кв. Рудник, СУ „Христо Ботев“- кв. Черно море и ОУ „Христо Ботев“- с. Маринка. Тяхното съществуване е необходимо, за да продължи нормално учебният процес. Състоянието на училищата, в които има самостоятелна паралелка с брой ученици под установения миниум, като цяло, е добро и следващите випуски предполагат нормализиране броя на учениците.


 

Свързани статии
Едва 30% от учителите са имунизирани, малко над 20% са преболедували ковидНай-голямото училище в Несебър посреща учебната година с новоизграден кабинетРодители искат присъствено обучение, плашат с протестиНемската гимназия избра преподавател и ученик на годината (Снимки)Английската гимназия ще открие учебната година с нови паралелкиЗапочнаха усилени ремонти в Немската гимназия (Снимки)Прогрес в Морското: Учениците ще се обучават в базата на Южнобългарския морски центърДимитър Николов за юбилея на математическата: Вие сте престиж за Бургас!Община Бургас търси училищни лекари, дава 1350 лв. заплатаБойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари
Тагове
училище
Коментари

Още от последните новини