По 10-15 деца в клас учат в бургаските квартали

По 10-15 деца в клас учат в бургаските квартали  - E-Burgas.com

Средно по 10-15 деца в клас учат в училищата в бургаските квартали. Това става ясно от докладна в Общински съвет - Бургас на кмета Димитър Николов за осигуряване на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес на паралелки с брой деца под норматива за минимален брой.

Става дума за кварталите Долно Езерово, Черно море, Банево, Ветрен, Рудник и селата Маринка и Равнец. 

Необходимият финансов ресурс за осигуряване на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес на паралелки с брой деца под норматива за минимален брой във въпросните училища за учебната 2021/2022 г., е в размер на 333 856 лв.

Дофинансирането на тези паралелки е необходимо, поради това, че пренасочването  на  ученици  от  поднормативните  паралелки  към други училища би  могло да доведе до изтеглянето на ученици от другите класове, което неминуемо ще влоши общото състояние на училищата.

Някои от училищата са единствени в населените места, а част от тях са включени в Списъка на МОН на средищните училища в България като ОУ „Иван Вазов“- кв. Банево, ОбУ „Св. Климент Охридски“- кв. Рудник, СУ „Христо Ботев“- кв. Черно море и ОУ „Христо Ботев“- с. Маринка. Тяхното съществуване е необходимо, за да продължи нормално учебният процес. Състоянието на училищата, в които има самостоятелна паралелка с брой ученици под установения миниум, като цяло, е добро и следващите випуски предполагат нормализиране броя на учениците.


 

Свързани статии
Община Несебър ще ремонтира старо училище Спортното отличи най-добрите си атлети за 2021(Снимки) Столично училище се превърна в огнище на ковид Едва 30% от учителите са имунизирани, малко над 20% са преболедували ковид Най-голямото училище в Несебър посреща учебната година с новоизграден кабинет Родители искат присъствено обучение, плашат с протести Немската гимназия избра преподавател и ученик на годината (Снимки) Английската гимназия ще открие учебната година с нови паралелки Започнаха усилени ремонти в Немската гимназия (Снимки) Прогрес в Морското: Учениците ще се обучават в базата на Южнобългарския морски център
Тагове
училище
Коментари

Още от последните новини