По 10-15 деца в клас учат в бургаските квартали

По 10-15 деца в клас учат в бургаските квартали  - E-Burgas.com

Средно по 10-15 деца в клас учат в училищата в бургаските квартали. Това става ясно от докладна в Общински съвет - Бургас на кмета Димитър Николов за осигуряване на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес на паралелки с брой деца под норматива за минимален брой.

Става дума за кварталите Долно Езерово, Черно море, Банево, Ветрен, Рудник и селата Маринка и Равнец. 

Необходимият финансов ресурс за осигуряване на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес на паралелки с брой деца под норматива за минимален брой във въпросните училища за учебната 2021/2022 г., е в размер на 333 856 лв.

Дофинансирането на тези паралелки е необходимо, поради това, че пренасочването  на  ученици  от  поднормативните  паралелки  към други училища би  могло да доведе до изтеглянето на ученици от другите класове, което неминуемо ще влоши общото състояние на училищата.

Някои от училищата са единствени в населените места, а част от тях са включени в Списъка на МОН на средищните училища в България като ОУ „Иван Вазов“- кв. Банево, ОбУ „Св. Климент Охридски“- кв. Рудник, СУ „Христо Ботев“- кв. Черно море и ОУ „Христо Ботев“- с. Маринка. Тяхното съществуване е необходимо, за да продължи нормално учебният процес. Състоянието на училищата, в които има самостоятелна паралелка с брой ученици под установения миниум, като цяло, е добро и следващите випуски предполагат нормализиране броя на учениците.


 

Свързани статии
Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Откриха новия учебен корпус и физкултурен салон на най-старото бургаско училище (Снимки) Коджакафалията подари на учениците си Център за космически изследвания за рождения си ден (Снимки) Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Община Бургас търси да назначи училищни лекари Обсъдиха възможността в повече бургаски училища да се изучава японски език Връщат изкуството и културата в учебната програма като равноправни часове IT гимназията в Бургас обяви нови специалности и очаква близо 200 ученици (видео)
Тагове
училище
Коментари

Още от последните новини