Плажът Силистар се сдоби с нов стопанин, чадърът - 5 лв.

Плажът Силистар се сдоби с нов стопанин, чадърът - 5 лв. - E-Burgas.com
Снимка OFFnews.bg

На днешното си заседание правителството определи нов концесионер за плажа Силистар в община Царево, съобщава сайтът OFFnews.bg.

Министерският съвет упълномощи министъра на туризма да сключи договор за концесия за 20 години с новоучредено търговско дружество, в което участниците в „ММ ГРУП“ ДЗЗД притежават целия капитал в съотношението от договора им за обединение.

За целия 20-годишен срок стопанинът на плажа трябва да предлага цени до 5 лева с ДДС за чадър, както и до 5 лева с ДДС за шезлонг.

Размерът на годишното концесионерно възнаграждение за първата година е 53 515 лв. без ДДС. 

Инвестициите, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж, са в размер на 637 920 лв. с ДДС.

Силистар е един от най-красивите и полулярни плажове по Южното Черноморие. Миналата година в разгара на летния сезон изтече старата концесия на плажа. През август концесионерът изнесе всичко, което е инвестирал. Бившият стопанин премахна и моста над реката, който е единственият вход към плажа. Тогава на министерството на туризма му се наложи по спешност да осигурява спасители за плажа. 

През 2018 г. беше спряно решение на Общинския съвет в Царево за изработване на Подробен устройствен план (ПУП) за застрояване на имот, който се намира в непосредствена близост до плажа и се простира на 22 дка. Тогава премиерът Бойко Борисов нареди на кмета на Царево Георги Лапчев да не изпълнява решението на Общинския съвет.   

Свързани статии
Кметът на Царево се борил срещу бетонирането 9 години Нови три плажа по Южното Черноморие вече са с концесионер Седем служители в заведение в Царево са сред заразените с C-19, пет са общините с нови случаи Ангелкова: Солени глоби ще има за платените плажове по Черноморието Ангелкова с указания към концесионера на Северния плаж след сканадала с касовия бон Вече втори месец няма и следа от 28-годишния Жулиен от Царево  И РИОСВ подхвана бутането на буни в Ахтопол, глоба до 50 хил.лв. чака нарушителя Ангелкова издаде предписания на плажните концесионери Държавата проверява разкопаните дюни в Ахтопол Концесионерът Симеон Цветков: Северният плаж ще е безплатен, ако получим компенсации за разходите
Тагове
царево силистар концесионер
Коментари

Още от последните новини