Плажът Силистар се сдоби с нов стопанин, чадърът - 5 лв.

Плажът Силистар се сдоби с нов стопанин, чадърът - 5 лв. - E-Burgas.com
Снимка OFFnews.bg

На днешното си заседание правителството определи нов концесионер за плажа Силистар в община Царево, съобщава сайтът OFFnews.bg.

Министерският съвет упълномощи министъра на туризма да сключи договор за концесия за 20 години с новоучредено търговско дружество, в което участниците в „ММ ГРУП“ ДЗЗД притежават целия капитал в съотношението от договора им за обединение.

За целия 20-годишен срок стопанинът на плажа трябва да предлага цени до 5 лева с ДДС за чадър, както и до 5 лева с ДДС за шезлонг.

Размерът на годишното концесионерно възнаграждение за първата година е 53 515 лв. без ДДС. 

Инвестициите, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж, са в размер на 637 920 лв. с ДДС.

Силистар е един от най-красивите и полулярни плажове по Южното Черноморие. Миналата година в разгара на летния сезон изтече старата концесия на плажа. През август концесионерът изнесе всичко, което е инвестирал. Бившият стопанин премахна и моста над реката, който е единственият вход към плажа. Тогава на министерството на туризма му се наложи по спешност да осигурява спасители за плажа. 

През 2018 г. беше спряно решение на Общинския съвет в Царево за изработване на Подробен устройствен план (ПУП) за застрояване на имот, който се намира в непосредствена близост до плажа и се простира на 22 дка. Тогава премиерът Бойко Борисов нареди на кмета на Царево Георги Лапчев да не изпълнява решението на Общинския съвет.   

Свързани статии
Протестиращите в Синеморец: Строи се абсолютно незаконно с толеранса на местната власт Кметът на Царево се борил срещу бетонирането 9 години Нови три плажа по Южното Черноморие вече са с концесионер Седем служители в заведение в Царево са сред заразените с C-19, пет са общините с нови случаи Ангелкова: Солени глоби ще има за платените плажове по Черноморието Ангелкова с указания към концесионера на Северния плаж след сканадала с касовия бон Вече втори месец няма и следа от 28-годишния Жулиен от Царево  И РИОСВ подхвана бутането на буни в Ахтопол, глоба до 50 хил.лв. чака нарушителя Ангелкова издаде предписания на плажните концесионери Държавата проверява разкопаните дюни в Ахтопол
Тагове
царево силистар концесионер
Коментари

Още от последните новини