Плажът Силистар се сдоби с нов стопанин, чадърът - 5 лв.

Плажът Силистар се сдоби с нов стопанин, чадърът - 5 лв. - E-Burgas.com
Снимка OFFnews.bg

На днешното си заседание правителството определи нов концесионер за плажа Силистар в община Царево, съобщава сайтът OFFnews.bg.

Министерският съвет упълномощи министъра на туризма да сключи договор за концесия за 20 години с новоучредено търговско дружество, в което участниците в „ММ ГРУП“ ДЗЗД притежават целия капитал в съотношението от договора им за обединение.

За целия 20-годишен срок стопанинът на плажа трябва да предлага цени до 5 лева с ДДС за чадър, както и до 5 лева с ДДС за шезлонг.

Размерът на годишното концесионерно възнаграждение за първата година е 53 515 лв. без ДДС. 

Инвестициите, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж, са в размер на 637 920 лв. с ДДС.

Силистар е един от най-красивите и полулярни плажове по Южното Черноморие. Миналата година в разгара на летния сезон изтече старата концесия на плажа. През август концесионерът изнесе всичко, което е инвестирал. Бившият стопанин премахна и моста над реката, който е единственият вход към плажа. Тогава на министерството на туризма му се наложи по спешност да осигурява спасители за плажа. 

През 2018 г. беше спряно решение на Общинския съвет в Царево за изработване на Подробен устройствен план (ПУП) за застрояване на имот, който се намира в непосредствена близост до плажа и се простира на 22 дка. Тогава премиерът Бойко Борисов нареди на кмета на Царево Георги Лапчев да не изпълнява решението на Общинския съвет.   

Свързани статии
След потопа по Черноморието:Какво остана след водната стихия в "Арапя" (ВИДЕО+СНИМКИ) Започва брегоукрепването на Централния плаж в Царево Съдът отряза Лапчев за лодките на Корал 17-годишен загина в катастрофа между Лозенец и Царево Бурни страсти в Царево заради обявяването на залива "Корал" за защитена местност Прекратиха договора за изработване на общия устройствен план на Царево Обявиха ключови проекти в Царево за обекти от регионално значение Най-тежката мярка за мъж, обрал кметството в Резово Асен Личев отхвърли искане за спиране на строителството в имот в Синеморец РИОСВ излседва морската вода край Синеморец
Тагове
царево силистар концесионер
Коментари

Още от последните новини