Петя от "Дюн" прослави Бургас на международната сцена (Видео)

Петя от

Международният танцов проект INTERLINKING/СВЪРЗВАНЕ е вдъхновен от социалната изолация във връзка с Covid-19 и включва изпълнители от пет континента. Той стартира в разгара на световната изолация през март - април тази година чрез артистичното сътрудничество на немския звуков артист Абел Корински и хореографа на бургаската Танцова компания "ДЮН" Петя Стойкова.

Абел Корински представи впечатляващи звукови инсталации в рамките на Фестивал за съвременни изкуства "ВОДА" в Бургас през 2018 и 2019 г. Творческата му работа е в областта на Звуковата архитектура. Представя свои творби в Руанда, Южна Корея, Иран, Австрия, Италия, Русия, Австралия, САЩ и др. Произведенията му съчетават изкуството на звука и медийното изкуство с архитектурното пространство и движение.

Как Петя изтанцува Бургас ще откриете в средата на петата минута от видеото.

Проектът INTERLINKING/СВЪРЗВАНЕ обединява 11 танцьори от различни държави. В периода на социална изолация всеки от тях заснема кратко видео, в което интерпретира звука от морзовия код на своя град. То се разпространява онлайн.

Видеото ще бъде премиерно представено и в рамките на IF 2020 - 24-часов онлайн фестивал за импровизация, включващ 100 + уникални изпълнения на над 150 международни артисти. То беше избрано в селекцията на фестивала с още 7 произведения, измежду 300 международни видео творби. Събитието стартира на 8 август в 1:00 ч. GMT +1 тук:
https://www.facebook.com/events/313069546489075/?notif_t=plan_user_invited¬if_id=1594735256581278

INTERLINKING / СВЪРЗВАНЕ

Артисти:
Буенос Айрес, Аржентина: Josefina Umfeld
Хелзинки, Финландия: Virpi Juntti
Бургас, България: Петя Стойкова
Кишинев, Молдова: Александра Сошникова.
Кигали, Руанда: Wesley Ruzibiza
Сеул, Корея: Jae Woo
Рауна, Латвия: Ilze Zirina
Берлин, Германия: Lina Gómez
Истанбул, Турция: Canan Yücel Pekiçten
Аурангабад, Индия: V Soumyasri Pawar
Ню Йорк, САЩ: Elia Mrak
и Рая Чакърова, България

Звук: Abel Korinsky, Берлин, Германия
Концепция: Abel Korinsky / Петя Стойкова
Монтаж: M. Eren Bozbas

Свързани статии
20 нови станции за електромобили заработиха в Бургас, ето къде 10 от 10 за айтоската танцова школа "Тиара" в Сандански (Снимки) Очакват се фалити на малки бензиностанции у нас Корнелия Нинова възложи проверки на всички бензиностанции и търговци на горива Националният омбудсман въстана срещу онлайн обучението Осем области вече ще учат само онлайн Седем златни медала по спортни танци завоюваха бургазлии Артисти привлякоха вниманието с атрактивно танцово шоу на солниците Преустановяват учебните занятия на учениците от 5 до 12 клас в Бургас? Ангел Кунчев: Дистанцията от 1,5 м не може да спре пандемията, трябва по-голяма
Тагове
танци
Коментари

Още от последните новини