Песни и танци в сърцето на Странджа

Песни и танци в сърцето на Странджа - E-Burgas.com

Възпитаници на бургаското СОУ "Добри Чинтулов" решиха по нетрадиционен начин да отбележат патронния празник на своето училище – 22 април. Те тръгнаха по три лъча в Природен парк "Странджа". Най-малките /1 - 4 клас/ поиграха по прекрасните слънчеви поляни около бреговете на река Младежка. След това разгледаха музейната сбирка и килийното училище в с. Бръшлян. Последната им спирка беше гр. Малко Търново.

По-големите им съученици /5 и 6 клас/ минаха през м. "Босна" след това посетиха с. Визица и починаха до параклиса "Св. пророк Илия" където рисуваха прекрасните гледки към парковите територии и правиха снимки. Следващата им спирка беше с. Граматиково където посетиха ИПЦ на парковата дирекция, което носи името "Горска сбирка" и където е направена пещера в естествени размери.

Най-големите ученици на СОУ "Добри Чинтулов" посетиха гр. Ахтопол където разгледаха новоизградения информационно-посетителски център на Парк "Странджа". След това и те разгледаха ИПЦ "Горска сбирка" в с. Граматиково и амфитеатъра на селото от където се насладиха на прекрасни гледки към заоблените била на Странджа.

Накрай всички се събраха в гр. Малко Търново.

Час след пристигането си в общинския град  възпитаниците на СОУ "Добри Чинтулов" - Бургас огласиха с песни, танци и инструментални изпълнения в късния следобед центъра на притихналия град. Така те поздравиха домакините си от Дирекцията на ПП "Странджа", Общинската администрация и гражданите, които бяха излезли да ги посрещнат и погледат. С много цветни ритми възпитаниците на бургаското училище, което с огромна любов възпитава у подрастващите любов към родния фолклор отбелязаха и своя патронен. С концерта-празник беше отпразнуван и Денят на Земята 22 април, за който подрастващите от  Детската градина в Малко Търново нарисуваха прекрасни картини и направиха истински произведения на изкуството от отпадъчни материали.От името на домакините ги поздравиха инж. Димо Димов директор на ДПП "Странджа", който с нескрито вълнения поздрави всички присъстващи и гостите от Бургас като ги подкани да обичат още повече природата на прекрасната Странджа планина и да се грижат за гората, защото тя като всяко живо същество трябва да бъде отглеждана. Той покани всички присъстващи на Фестивала на зелениката, който тази година ще се проведе на 7 и 8 май в с. Българи.

Домакини и гости извиха хоро на няколко ката в сърцето на Странджа планина!

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини