Първа копка за модернизацията на Пожарната служба в Созопол

Първа копка за модернизацията на Пожарната служба в Созопол  - E-Burgas.com

Вчера бе даден официален старт на инвестиционната дейност по реконструкция и разширение на сградата на Пожарна служба, Созопол, в изпълнение на проект № CB005.2.11.035 „Селиолу и Созопол – Информирани, Обучени, Екипирани” – (“Suloglu and Sozopol – Informed, Trained, Equipped”). Това е първият договор на Тихомир Янакиев с изпълнител по инфраструктурен проект и е само част от планираните дейности по Програмата за трансгранично сътрудничество с Република Турция.

Символичната „първа копка” на строителния обект бе направена от кмета на Созопол-Тихомир Янакиев и техническия ръководител на обекта и представител на фирмата-изпълнител „Билдникс” ЕООД - инж. Николай Николов. На събитието присъстваха зам. кметът на града - инж. Румен Кисьов, инж. Иванка Хльостарова, инж. Ивайло Костов и Анастасия Колева, която е координатор по проекта за Община Созопол.

Строителният надзор ще се извършва от „Костов и синове” ЕООД, чийто представител бе инж. Калоян Костов. На официалния старт присъстваха и директорът на Регионална Дирекция ПБЗН Бургас - гл.комисар Васил Василев, началник I-ва служба ПБЗН, Бургас - Николай Николаев, началник Участъкова служба ПБЗН Созопол – Димитър Русев. Ремонтните дейности трябва да завършат в рамките на 5 месеца, като крайният срок по договор е 05.07.2020г.

Коментари

Още от последните новини