Парк "Росенец" става арена на първия приключенски триатлон в България

Парк

Първото издание на Lion Heart Utopia ще се състои тази година в парк Росенец. Събитието се организира по инициатива на сдружение СК „Лъвско сърце“ и с подкрепата на сдружение „Активен Живот". Приключенското състезание ще се проведе на 24-ти юли, събота и ще бъде част от първото издание на „Бургас Спорт Фест”. Фестивалът е част от спортния календар на Община Бургас за 2021 година.

Lion Heart Utopia, макар и с по-къси дистанции се доближава концептуално до Ултра крос триатлона Лъвско сърце – основоположник в серията крос триатлони в страната. Това ще бъде единственото по рода си състезание в България, което добавя приключенски елемент към традиционните за триатлон етапи. Състезанието спада към категория „adventure”, тъй като участниците стартират и финишират на различни места.

Дистанциите, които организаторите предвиждат са: 1,5 км плуване в открити води, като стартът ще бъде от остров „Света Анастасия” с плуване към брега, последвани от 40 км планинско колоездене в местност „Бакърлъка” и 10 км горско бягане в сърцето на парк Росенец.

Всеки атлет може да участва в една от двете категории - индивидуално или отборно, като към момента местата са почти изчерпани. При индивидуалното участие един атлет преминава през трите дисциплини напълно самостоятелно и непосредствено една след друга. При отборното участие, всеки отбор може да се състои от двама или трима участници.

Основната цел на събитието е да популяризира спорта на открито, да приобщи природното наследство на Община Бургас и засилване на интереса към спорта триатлон у нас.

 

Коментари

Още от последните новини