Панайот Рейзи на съд за присвояването на 2 милиона лева

Панайот Рейзи на съд за присвояването на 2 милиона лева - E-Burgas.com

Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи отива на съд за присвояването на над 2 млн. лева чрез фиктивни ремонти, съобщава БНР. 

Във внесения в Софийския градски съд обвинителен акт са включени още четирима души, сред които е и бившата главна счетоводителка на общината Златка Мусева.

Според прокуратурата Рейзи и Мусева са присвоили парите, отпуснати от Общината за строителни ремонтни дейности на детска градина, улици, предотвратяване на последствията от наводненията през септември 2014 г.

Ремонтите е трябвало да бъдат направени между август 2014 г. и март 2017 г. Били са възлагани на 14 дружества, представлявани от петима души. При разпит те са заявили, че никога не са правили ремонти, но парите са платени и са постъпвали в сметка на Симеон Ганев, а оттам - при бившия кмет и останалите обвинени.

Разследването започна през април 2019 г. по сигнал на строителна фирма. Заради него Панайот Рейзи беше отстранен от поста. Той подаде оставка от ръководството на ГЕРБ в Созопол, напусна партията, но остана в местната власт като общински съветник от СДС.

Коментари

Още от последните новини