Отново отложиха кметското дело за клевета срещу Георги Дражев

Отново отложиха кметското дело за клевета срещу Георги Дражев - E-Burgas.com
[caption id="attachment_47122" align="alignleft" width="300"] Георги Дражев оправда отсъствието си със задълженията си покрай заседанието на ОбС днес[/caption]
За втори път Районен съд – Бургас отложи делото за клевета срещу общинския съветник от Национален фронт за спасение на България, Георги Дражев, съобщава агенция „Фокус”. Подсъдимият не се яви в залата. Съдебният състав представи депозирана молба от Дражев, която изтъква като причина за днешното му отсъствие, ангажираността му в заседанието на Общински съвет през днешния ден. Адвокатът на обвинителя Димитър Николов, Костантин Луков, направи възражение на отправеното искане и го определи като неоснователно. Според него, участието на Дражев в заседанието на местния парламент, не е уважителна причина за отсъствието му от залата. „Заседанието на Общински съвет – Бургас можеше да продължи и без мое участие, без участието на Дражев и свидетеля, който искаше да доведе. В случая съдът прие, че това ще накърни правото на защита на подсъдимия, тъй като той изрично е направил изявление в молбата да участва в процеса лично. На това основание не бе даден ход на делото днес. Съдът го отложи за 20 юни 2013 година.”, обясни Луков. На въпрос ще успеят ли двете страни да се споразумеят, каквото бе и предложението на кмета Димитър Николов, Луков отговори: „Струва ми се, че няма да има развитие по този въпрос, защото подсъдимият беше категоричен още на първото заседание, че няма да сключи споразумение”.
Припомняме, че кметът на община Бургас изяви желание да предложи споразумение на Дражев. Молбата му бе общинският съветник да се извини на следващото заседание на Общински съвет, от чиято трибуна общинският съветник отправи твърденията си. Луков не пожела да прогнозира какъв ще бъде изходът от делото. Все пак той изрази надежда, че ще успеят да докажат за клеветнически, твърденията на Дражев за разпределение на милиони левове от страна на кмета Димитър Николов по повод концесия в Парк „Езеро”. „В един процес може да се очаква всичко. Все още не сме разпитали свидетелите, един от тях е Константин Бачийски. Не сме събрали всички доказателства.”, допълни Луков.
Коментари

Още от последните новини