Отлагат увеличението на летищните такси за самолетните компании

Отлагат увеличението на летищните такси за самолетните компании - E-Burgas.com

Нивата на таксите за самолетните компании няма да се променят през настоящата година предаде "Нова". Решението е на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Новината дойде от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, която проведе телефонен разговор с министъра на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария г-н Петер Сиярто, предадоха от Министерството на туризма. 

По думите на вицепремиера унгарската авиокомпания Wizz Air има неоспорима роля и заслуга за популяризирането на България като целогодишна туристическа дестинация и за нарастването на входящия туризъм в страната ни. "Ценим инвестициите на компанията у нас и ще продължим да бъдем нейни отговорни партньори", уточни министър Николова.

От своя страна г-н Сиярто благодари на министър Николова за подкрепата.

Wizz Air смятат страната ни за много важен пункт в работата си и са насочили допълнителни активи и самолети към нея, което ще играе важна роля за възстановяването на туризма към България, уточни той. И изказа благодарностите си във връзка с отлагането на увеличението на летищните такси.

Двамата обсъдиха и ситуацията с кредитите на фирмите в туристическия бизнес и потвърдиха продължаване на сътрудничеството между двете страни и в бъдеще.

Коментари

Още от последните новини