Откриват 5-тото издание на Burgas International Film Festival

Откриват 5-тото издание на Burgas International Film Festival  - E-Burgas.com

"Краят на сезона" на Елмар Иманов открива 5-тото издание на Burgas International Film Festival 

Седмица, посветена на кино изкуството, започва този уикенд в Бургас. С прожекцията на "Краят на сезона" -  копродукция между Германия и Азербайджан, ще стартира програмата на Burgas International Film Festival. Филмът е на младия режисьор Елмар Иманов, завършил Internationale Filmshule Koln.  Дебютната лента на Иманов - "The Swing of the Coffin Maker", има над 30 награди от кино фестивали по целия свят. "Краят на сезона" пък е тазгодишният носител на Bright Future Award от фестивала в Ротердам. Филмът разказва за необичайните обрати, които може да претърпи една семейна лятна ваканция. 

Официалното откриване на Burgas International Film Festival е от 21.15 в събота, 18 юли, на открита сцена "Охлюва". 

До 25 юли фестивални локации ще станат и залите на Културен център "Морско казино" и галерия "Георги Баев". Програмата включва актуални заглавия от няколко континента, срещи с български и международни гости, както и специални прожекции. 

Всички събития ще се проведат на открити пространства и ще бъдат спазени необходимите изисквания за безопасност, съгласно препоръките на Министерство на здравеопазването.

Международният филмов фестивал Бургас 2020 се организира от Фондация "Модерат", в партньорство с Община Бургас. Всички събития в неговата програма ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.

Пълната програма на Burgas International Film Festival можете да откриете на  https://burgasfilmfest.com/en/

Свързани статии
Заповядайте на среща с журналиста – пътешественик Георги Милков и късометражно кино днес 4.10 Утре откриват VI Порт Прим Фест с изложба, вижте програмата и заповядайте Внимание, кинолюбители - Фестивал "Карантината" идва в Бургас от 4 до 6 октомври "София филм фест на брега" стартира с над 20 филма, изложба и видео срещи Природозащитници споделят във филм предизвикателството да опазваш Атанасовското езеро Филмови продуценти с интерес към Бургас Прожектират безплатно на бургазлии "Жълт олеандър", очаква ги среща с Китодар Наши театрални школи ще се представят на фестивал в САЩ 19 бургаски ученици ще четат авторска поезия на фестивала на младите в изкуството Обособяване на паркинг зона и извънредни нощни линии на "Бургасбус" за TEEN BOOM FEST
Тагове
филм фест фестивал
Коментари

Още от последните новини