Откриват 5-тото издание на Burgas International Film Festival

Откриват 5-тото издание на Burgas International Film Festival  - E-Burgas.com

"Краят на сезона" на Елмар Иманов открива 5-тото издание на Burgas International Film Festival 

Седмица, посветена на кино изкуството, започва този уикенд в Бургас. С прожекцията на "Краят на сезона" -  копродукция между Германия и Азербайджан, ще стартира програмата на Burgas International Film Festival. Филмът е на младия режисьор Елмар Иманов, завършил Internationale Filmshule Koln.  Дебютната лента на Иманов - "The Swing of the Coffin Maker", има над 30 награди от кино фестивали по целия свят. "Краят на сезона" пък е тазгодишният носител на Bright Future Award от фестивала в Ротердам. Филмът разказва за необичайните обрати, които може да претърпи една семейна лятна ваканция. 

Официалното откриване на Burgas International Film Festival е от 21.15 в събота, 18 юли, на открита сцена "Охлюва". 

До 25 юли фестивални локации ще станат и залите на Културен център "Морско казино" и галерия "Георги Баев". Програмата включва актуални заглавия от няколко континента, срещи с български и международни гости, както и специални прожекции. 

Всички събития ще се проведат на открити пространства и ще бъдат спазени необходимите изисквания за безопасност, съгласно препоръките на Министерство на здравеопазването.

Международният филмов фестивал Бургас 2020 се организира от Фондация "Модерат", в партньорство с Община Бургас. Всички събития в неговата програма ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.

Пълната програма на Burgas International Film Festival можете да откриете на  https://burgasfilmfest.com/en/

Свързани статии
"Фестивалът на зелениката" се завръща, тази година ще бъде в село Заберново Английската гимназия разказва историята си с филм в петък Джаро идва в Бургас за премиерата на филм Част от екипа на филма „Житие“ идва в Бургас за „София филм фест на брега“ Куп родни звезди идват в Бургас за "София филм фест на брега" Звезди от Rainbow и Black Sabbath идват в Бургас през май Филм за Поморие спечели награда от Министерството на туризма Ето кои са отличените филми от “София филм фест на брега” Международният кино-литературен фестивал CineLibri с нова сцена, вижте програмата! Интересни заглавия за бургазлии в съботния ден на фстивала DOCK (Снимки)
Тагове
филм фест фестивал
Коментари

Още от последните новини