Откриха новата корейска езикова учебна година в Бургас

Откриха новата корейска езикова учебна година в Бургас - E-Burgas.com

Корейската езикова учебна година бе открита официално в Бургас за четвърти пореден път. Специален гост на тържеството в КЦ „Морско казино” бе г-жа Чон Джин Джу, представител на Република Корея в България.

Заместник-кметът по „Образование, здравеопазване и социална дейност” в Община Бургас Йорданка Ананиева поздрави присъстващите ученици и учители.

„Голямо удоволствие е за мен да ви поздравя. В началото започнахме с три училища. Интересът от страна на учениците не закъсня и сега вече са 13 групи. Това е много ценно и важно за всички нас и допринася да научаваме повече за корейската култура. Смятам, че успехът е изцяло заслуга на учителя”, сподели зам.-кметът Йорданка Ананиева и поднесе цветя на корейската преподавателка Ким Суми, която обучава бургаските деца.

Паралелки с изучаване на корейски език и култура в Бургас има в ОУ "Ал.Г. Коджакафалията", СУ "Кирил и Методий", ППМГ "Акад. Никола Обрешков", АЕГ "Гео Милев" и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

Ученическа изложба, музика и демонстрации на бойни изкуства бяха част от празничната програма.

Организатор на събитието е Михаил Ненов – директор на иновативното основно училище „Александър Георгиев Коджакафалията“, което първо въвежда изучаването на корейски език в Бургас заедно със СУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Галерия
Коментари

Още от последните новини