Откриха контрабандни цигари в украински автобус в Слънчев бряг

Откриха контрабандни цигари в украински автобус в Слънчев бряг - E-Burgas.com
Архив news.bg

В резултат на съвместните действия на служители от сектор ''Икономическа полиция'' при ОДМВР - Бургас и служители от бургаската митница е извършена проверка на автобус с украинска регистрация, пътуващ по маршрут Лвов, Украйна – Слънечв бряг, управляван от 50-годишен украински гражданин.

Автобусът преминал през ГКПП – Дуранкулак около 03.00 ч. на 01.09.т.г., като в 08.30 ч. е паркиран в района на служебен паркинг в Слънчев бряг. При извършената щателна  проверка от служители на ОДМВР - Бургас и служители от бургаската митница в специално пригодени тайници, разположени във въздухоотводната система на автобуса, са намерени и иззети близо 140 400 къса цигари или 702 стека, всички без акцизен бандерол.

Водачът на автобуса е задържан със заповед за полицейско задържане за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.     

Припомняме, че месец по-рано отново служители на ОДМВР - Бургас съвместно със служители от бургаската митница и Районно управление - Поморие претърсиха друг украински автобус, управляван от 54-годишен украински гражданин. В тайници отново бяха намерени и иззети общо 20 000 къса цигари, без акцизен бандерол. Шофьорът бе задържан за срок до 24 часа, а по случая се води досъдебно производство.     

 

Коментари

Още от последните новини