Откриха 2 тона марихуана в ТИР на границата

Откриха 2 тона марихуана в ТИР на границата  - E-Burgas.com

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Около 16 ч. на 16.12.2020 г. митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика – Дунавска“ в Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ спрели за проверка, в района на ГКПП Дунав мост – Видин, товарен автомобил с българска регистрация. Камионът се движел от България за Белгия, като в придружаващите документи било посочено превозване на около 2000 кг коноп за влакна. Представено е било разрешение, издадено от Министерство на земеделието, горите и храните на фирмата–изпращач за отглеждане на коноп за влакна, със съдържание под 0,2 % тетрахидроканабинол.

Митническите служители са извършили физически оглед на кашоните и установили, че растенията са със съцветия. Взети са били представителни проби за изследване в Централната митническа лаборатория. При лабораторната експертиза е било констатирано, че съцветията съдържат около 0,5 % активно наркотично вещество тетрахидроканабинол. Съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, конопът с тази стойност на ТНС попада под забраната за износ, транизит, пренасяне и превозване на наркотични вещества. За случая е било образувано досъдебно производство и уведомена Окръжна прокуратура – Видин.

Водачите на товарния автомобил, които са български граждани, са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за определяне на мярката им за неотлонение „задържане под стража“.

Свързани статии
Камиони с тонове пластмасови отпадъци са задържани на границата с Турция (Снимки) Осъждан помориец отново в сблъсък с Темида, ето какво намериха в дома му (Снимки) Съдът наказа дилър с две години затвор и 7 хил.лв. глоба Седем души в ареста заради наркооранжерия в центъра на Бургас (Снимки) Митничари откриха 9 кг контрабандно сребро в камион (Снимки) Контрабандни половин милион лева задържаха на "Капитан Андреево" Разбиха наркооранжерия на 20-годишен в центъра на Бургас, задържани са и две девойки Митничари надушиха контрабандни пари край Малко Търново Разбиха поредната наркооранжерия в Бургас, задържани са стари познайници (Снимки) Митницата продава на търг коли, иззети на границата с Турция
Тагове
марихуана митница
Коментари

Още от последните новини