Отговаряме на 30 въпроса при националното преброяване

Отговаряме на 30 въпроса при националното преброяване - E-Burgas.com

Скоро започва пробното преброяване на населението. "Това ще бъде 18-ото преброяване, това, което ще проведем догодина, и то е изключително сериозно, отговорно и трудно за провеждане. По тази причина ние правим предварително една подготовка, едно пробно преброяване, което на практика симулира истинското преброяване, което ще бъде януари месец 2021 година", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Сергей Цветарски, председател на Националния статистически институт.

Предварителното преброяване ще се проведе в Разград, Велинград и Студентски град, както и няколко села. Подборът е направен изключително внимателно и аргументирано.

Ще има възможност за електронно преброяване, както и преброители, които ще идват по домовете. Той призова да се участва в преброяването, защото е интересно, защото хората са важни от тях зависи как ще се управлява държавата.

За населението са предвидени 30 въпроса. Има отделно въпроси за сграда и за жилище. Има и две извадкови изследвания, в които попадат домакинства на случаен принцип.

Въпросите са задължителни, отговорите са пожелателни. Предвидени са варианти за всеки, който не желае да отговори на даден въпрос.

Коментари

Още от последните новини