Отдават на концесия къмпинг "Градина" за 20 години напред

Отдават на концесия къмпинг
Снимка: camping.bg

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Къмпинг Градина", община Созопол, област Бургас. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, съобщи Нова тв.

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Toй е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 71 598,43 лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

С настоящото решение се цели да се обезпечи морски плаж „Къмпинг Градина", община Созопол, област Бургас, със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес. 

Свързани статии
В Поморие си почистиха плажната ивица Властите за строежа на Алепу: Брегоукрепване за бъдещ хотел От високо: Вижте мащаба на четириетажното "укрепление' на Алепу (галерия) В Слънчев бряг откриха сезона без летовници От утре България приема туристи от 29 държави Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса С едва 63 каравани къмпнг "Градина" вече посреща туристи Ангелкова: 23 плажа ще предлагат чадъри и шезлонги на нулеви цени Парите на туристите с провалени почивки ще бъдат върнати най-рано през есента Ангелкова издаде предписания на плажните концесионери
Тагове
плаж море концесия къмпинг
Коментари

Още от последните новини