Отцепиха плажа в Царево заради противопехотна мина

Отцепиха плажа в Царево заради противопехотна мина - E-Burgas.com
Снимки: ВМС, Румъния

Противопехотна мина беше открита на централния плаж в Царево, съобщи NOVA. Районът веднага беше отцепен.

Специализирани екипи от състава на Военноморските сили (ВМС) реагираха на два сигнала за открити невзривени боеприпаси по Южното Черноморие, постъпили днес. Предприемат се действия по обезвреждането им.

Днес в Министерството на отбраната е постъпило искане за изпращане на специализиран екип за обезвреждане на боеприпаси по сигнал от МВР за открит пластмасов предмет на Централния плаж на град Царево, област Бургас, на няколко метра навътре във водата, който наподобява противопехотна мина. Районът е отцепен от служители на МВР. Утре сутринта на място ще действат военнослужещи от военното формирование 32 140, които ще извършат разузнаване и, ако се налага – последващи действия за обезвреждане на боеприпаса.

Този следобед е подаден сигнал и за открит предмет на плаж Вромос, област Бургас, на сушата, който наподобява противопехотна или противотанкова мина. По заповед на командира на ВМС на място са били изпратени двама военнослужещи с един автомобил от Военноморската база в Атия, които са извършили разузнаване. Намереният предмет е противотанкова мина, корозирала, без взривател, която е прибрана и ще бъде унищожена в понеделник при спазване на мерките за безопасност.

"Военноморските сили на Република България взимат всички мерки, за да следят ситуацията в района на Черно море чрез усилена система за наблюдение и създадена организация да се реагира при всички сигнали за миноподобни обекти", заявяват от Министерството на отбраната.

Коментари

Още от последните новини