Оставиха в ареста двама ало измамници, взели над 11 хил. лв. от баба в Айтос

Оставиха в ареста двама ало измамници, взели над 11 хил. лв. от баба в Айтос  - E-Burgas.com


По искане на Районна прокуратура – Айтос бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Петър Д. и Атанас Ж. Те са обвинени за това, че възбудили и поддържали в заблуждение 79-годишна жена и по този начин отнели от пострадалата сумата от 11 100 лева и 62 евро. Престъплението е осъществено на 19 ноември в Айтос, обл. Бургас. 

Двамата мъже са арестувани в резултат на проведени оперативно-издирвателни действия от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР – Бургас. В операцията са участвали и полицейски служители от РУ – Айтос и РУ – Карнобат.  

По време на разследването е установено, че обвиняемите са се сговорили предварително да извършат измама по телефона. Свързали се с пострадалата и се представили за полицейски служители. По този начин я въвели в заблуждение и подвели да изтегли всичките си спестявания, за да им ги предаде. Така жената трябвало да спомогне за разкриване и залавяне на измамници. Пострадалата предоставила всичките си спестявания, поставяйки ги в дамска чанта, която оставила до контейнер за боклук, намиращ се до голям супермаркет в град Айтос. Така тя изпълнила указанията на мнимите полицейски служители и се отдалечила от чантата с парите.

Обвиняемите са задържани в момент, в който прибират оставената от пострадалата сума. Установено е също така, че в домовете, обитавани от двамата обвиняеми, са открити вещи, които са отнети при други телефонни измами, осъществени в град Карнобат. Общата щета от телефонните измами, осъществени в двата града възлиза на над 95 000 лева.

Определението на Районен съд – Айтос подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Бургас.     

Коментари

Още от последните новини