Още една улица във "Възраждане" се нареди на опашката за спешен ремонт

Още една улица във

Общински съвет ще решава дали да отпусне средства от Бюджет 2020 за рехабилитация 

За спешен ремонт ще се бори още една улица в бургаския комплекс "Възраждане". Този път става дума за ул. „Климент Охридски“, в частта от ул. „Гладстон“ до бул. „Княгиня Мария Луиза“. Предложението за това е внесено като докладна записка от общинският съветник Евелина Михалева от ПП ГЕРБ и ще бъде разгледано на утрешното заседание.

Мотивите за неотложност са свързани с необходимостта от вземане на спешни мерки, предвид предстоящия зимен сезон и неблагоприятните метеорологични условия.

Евелина Михалева припомня, че лица „Климент Охридски“ се намира в един от най-големите жилищни комплекси и е в много лошо състояние, което най-вероятно ще се задълбочи още повече след зимния сезон. Улицата се намира в непосредствена близост до централна градска част и живеещите на тази улица плащат едни от най-високите данъци.

Тя настоява, общинска администрация да предвиди средства от Бюджет 2020 за цялостен ремонт на улицата. 

Само преди няколко дни в Общински съвет беше внесено и писмо отново за ремонт, този път на тротоарът на ул. "Уилям Гладстон" в участъка между бул. "Сан Стефано" и ул. "Цар Самуил"

От дълги години "Възраждане" е един от най-проблемните комплекси в Бургас, като голяма част от улиците и тротоарите се нуждаят от ремонт. На последната среща между представители на общината и жителите на комплекса стана ясно, че улиците ще се ремонтират поетапно, За почти всички тях има готов проект за ремонт, но се търси финансиране. Това обаче няма как да стане само от общинския бюджет и поради тази причина се търсят възможности за кандидатстване по европейски програми. 

 

Коментари

Още от последните новини