Ад за пешеходците във "Възраждане" - тротоарът на вълни, плочките счупени, а шахтите стърчат

Ад за пешеходците във

Ще бъде ли ремонтиран тротоарът на ул. "Уилям Гладстон" в участъка между бул. "Сан Стефано" и ул. "Цар Самуил" в бургаския комплекс "Възраждане". Това питат живущите в района бургазлии, които ежедневно изпитват затруднение с преминаването през този участък. Питането им е входирано в Общински съвет - Бургас от инж. Георги Спасов - общински съветник от БСП.

Той е получил редица оплаквания от граждани, които са споделили своите притесндения относно състоянието на тротоарната настилка. В момента тя е в окаяно състояние, като на места е пропаднала толкова много, че буквално е станала на вълни. Голяма част от плочките пък са изпочупени, разместени или просто липсват. Може би най-голям проблем се оказват шахтите, които стърчат с по десетина сантиметра, заради пропадане на настилката. Подобно сьстояние на пешеходната настилка и шахтите са предпоставка за инциденти и води до затруднено предвижване на майки с колички и хора с увреждания. 

От дълги години "Възраждане" е един от най-проблемните комплекси в Бургас, като голяма част от улиците и тротоарите се нуждаят от ремонт. На последната среща между представители на общината и жителите на комплекса стана ясно, че улиците ще се ремонтират поетапно, За почти всички тях има готов проект за ремонт, но се търси финансиране. Това обаче няма как да стане само от общинския бюджет и поради тази причина се търсят възможности за кандидатстване по европейски програми. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини