Още един убиец на пътя очаква тежката дума на Темида

Още един убиец на пътя очаква тежката дума на Темида  - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура–Бургас предаде на съд Мехмед Д., обвинен в причиняване по непредпазливост на смъртта на мъж, която настъпила в следствие на катастрофа.

Той е обвинен за това, че на 10.12.2016 г. по път, намиращ се в участъка между Каблешково и Лъка, общ. Поморие, при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение, при което е последвал челен удар между управлявания от него автомобил и кола, управлявана от Иван М., при което по непредпазливост Мехмед е причинил смъртта на Иван, настъпила е следствие на тежка гръдна травма, довела до остра дихателна и сърдечна недостатъчност.

На инкриминираната дата обвиняемият заедно с още трима души, тръгнали за работа от с. Страцин, общ. Поморие, за гр. Бургас, предвижвали се с автомобила, който обвиняемият управлявал. Времето било ясно, хубаво, пътят асфалтов с ширина 7 м. и с две ленти. Пътната настилка е била чиста, без неравности. След като минал разклона за с. Каменар, управляваният от обвиняемия автомобил се движил със скорост от 103,8 км/час. Разрешената скорост на придвижване в този пътен участък била 90 км/час. При движението си водачът на л.а. марка „Фолксваген Пасат“ настигнал друг лек автомобил (неустановен в хода на досъдебното производство), движещ се в неговата посока – към гр. Бургас. Понеже скоростта на движение на настигнатия лек автомобил, по твърдение на обвиняемия била по-малка, той решил да предприеме маневра „изпреварване“. Подал ляв мигач и изнесъл автомобила в лявата лента за движение. Тогава водачът на изпреварвания автомобил увеличил скоростта си на движение, което накарало Мехмед Д. да прекрати маневрата „изпреварване“, понеже в насрещната за него лента е имало друг автомобил, движещ се срещу тях – управляван от Иван М. Намирайки се в лентата за насрещно движение, обвиняемият натиснал педала на спирачките. По същото време, по същия път, Иван М., който също възприел движещия се срещу него автомобил задействал спирачната система на своя. Въпреки това между двата автомобил последвал челен удар, който довел до смъртта на Иван М.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 11.04.2019 г.

Коментари

Още от последните новини