Още четири болници в Бургас ще приемат пациенти с Covid-19

Още четири болници в Бургас ще приемат пациенти с Covid-19 - E-Burgas.com

Полицията състави 32 протокола и 13 акта за неспазване на мерки в търговски обекти и заведение за седмица

Увеличиха болничните легла в област Бургас за лечение на по-леки случаи на COVID-19 . Към днешна дата броят им е 219.   Още четири лечебни заведения се включват в борбата със заболяването -  МБАЛ "Лайф Хоспитал", МБАЛ "Д-р Маджуров", МБАЛ "Сърце и мозък", КОЦ Бургас.

Това стана ясно по време на редовно заседание на Областния щаб за борба с  COVID-19. По данни на РЗИ Бургас 15 са болничните заведения на територията на област Бургас, които приемат за лечение болни от  COVID-19. Броят на интензивните легла е 67(от тях 14 за COVID болни), а на тези за по-лека форма на протичане на болестта - 219. Отново по данни на здравната инспекция към настоящия момент са регистрирани 1600 случая на  положителни за  COVID-19. От тях 128 са хоспитализирани в болнични заведения, 737 са на домашно лечение, 709 е броят на излекуваните, 25 са починалите. На този етап са преустановени плановите операции, но плановият прием на пациенти продължава.

53 учители от училищата в  област Бургас и 9 в детски градини са с положителни проби за  COVID-19, 48 са положителните  ученици. Запазва се добрата тенденция от минали седмици, а именно малък е броят сред най-малките, дали положителни резултати за заболяването - 2. Карантинираните ученици са 962, а броят на карантинираните деца в детски градини  е 168. 

Засилени проверки за спазване на мерките извършват от ОД на МВР  на територията на област Бургас. Само за седмица са проверени 145  магазина, 21 заведения, МОЛ-те, игрални зали. Съставени са 32 протокола и 13 акта. 

Членовете на щаба, сред които и 13-те кмета на общини в област Бургас, изказаха противоположни мнения относно необходимостта от въвеждане на по-строги мерки. В тази връзка всеки от тях ще има правото да въвежда мерки по места, спрямо спецификите на конкретната община, броя на заболелите и др. Допълнителни общи мерки, които да са в сила за всички общини, на този етап няма да бъдат вземани.

Коментари

Още от последните новини