Оранжев код за валежи в четири области

Оранжев код за валежи в четири области - E-Burgas.com

Оранжев код за обилни валежи от дъжд е обявен днес за 4 области, сред които и Смолянска. Жълт код е в сила за 8 области, включително Пловдив и Пазарджик.

Още днес валежите в планините ще бъдат от сняг. Съветвам всички, преди да тръгнат на поход в планината, да проверят какво ще е времето, дори да се обадят на дежурния синоптик е най-добрия вариант. Това обясни по БНТ синоптикът Красимир Стоев.

Днес страната ни попада в преноса на обширен циклон, който ще премине в приземния слой и ще има значителни валежи. Времето обаче остава топло с температури между 8 и 13 градуса.

Има предупреждение за значителни количества валежи, като на места дори се очаква да надхвърлят 60 литра на квадратен метър.

В края на седмицата се очаква по-съществено застудяване със снеговалежи, допълни Стоев. Температурите ще са между 9 и 14 градуса, понижение се очаква след петък и през почивните дни.

Между 11 и 20 януари ще нахлуе по-студен въздух от Русия, очакват се още валежи от сняг с обичайни за месеца по-ниски температури.

През третото десетдневие на януари времето остава динамично, отново има вероятност за валежи от сняг.

Свързани статии
Жълт код за ниски температури в цялата страна Жълт код за вятър в десет области от страната Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Червен код за опасно време в пет области Оранжев код за дъждове налази Южна България 13 области у нас с жълт код за силен вятър Синоптик: Доста валежи ни чакат през октомври Коджакафалията подари на учениците си Център за космически изследвания за рождения си ден (Снимки) Уикендът идва с предупреждение за опасно време Топъл уикенд, но с много валежи
Тагове
оранжев код жълт код валежи
Коментари

Още от последните новини