Оранжев код за валежи в четири области

Оранжев код за валежи в четири области - E-Burgas.com

Оранжев код за обилни валежи от дъжд е обявен днес за 4 области, сред които и Смолянска. Жълт код е в сила за 8 области, включително Пловдив и Пазарджик.

Още днес валежите в планините ще бъдат от сняг. Съветвам всички, преди да тръгнат на поход в планината, да проверят какво ще е времето, дори да се обадят на дежурния синоптик е най-добрия вариант. Това обясни по БНТ синоптикът Красимир Стоев.

Днес страната ни попада в преноса на обширен циклон, който ще премине в приземния слой и ще има значителни валежи. Времето обаче остава топло с температури между 8 и 13 градуса.

Има предупреждение за значителни количества валежи, като на места дори се очаква да надхвърлят 60 литра на квадратен метър.

В края на седмицата се очаква по-съществено застудяване със снеговалежи, допълни Стоев. Температурите ще са между 9 и 14 градуса, понижение се очаква след петък и през почивните дни.

Между 11 и 20 януари ще нахлуе по-студен въздух от Русия, очакват се още валежи от сняг с обичайни за месеца по-ниски температури.

През третото десетдневие на януари времето остава динамично, отново има вероятност за валежи от сняг.

Свързани статии
Жълт код в Бургаско за гръмотевици и обилни валежи Предупреждение за дъжд и сняг в половин България в неделя Валежите временно спират, облачно остава по морето Отпускат 65 хил.лв. за пораженията от дъждовете в Бургаско през февруари Жълт код в 12 области за сняг, дъжд и вятър Валежите в Бургаско спират най-късно в страната Жълт код за дъждове в почти цялата страна Жълт код за студено време остава в сила в цялата страна Жълт код за вятър в цялата страна Отново се задава опасен вятър
Тагове
оранжев код жълт код валежи
Коментари

Още от последните новини