Октомври – месец на превенция на есенните вирусни заболявания в аптеки „Фаркол“

Октомври – месец на превенция на есенните вирусни заболявания  в аптеки „Фаркол“  - E-Burgas.com

Есенните вируси, провокирани от променливото време и началото на учебната година, вече атакуват. В момента по-масово ни разболяват  риновируси и аденовируси. Заразените с риновирусите се оплакват от хрема, но след нея се появява и кашлица, която продължава около десетина дни. Негрипните вирусни инфекции обикновено траят около седмица, в ¼ от случаите обаче продължават и повече от 14-15 дни.

В отговор на разпространението им, бургаските аптеки „Фаркол“ обявиха октомври за месец на превенция на есенните вирусни заболявания. По този повод от 1 до 31 октомври аптечната верига пуска с отстъпка над 20 топ сезонни продукти, насочени към профилактика и лечение на въпросните инфекции. Намаленията достигат до -25%.

В групата на витамините изгодно може да намерите комплекс от витамини, минерали, микроелементи, лутеин и Омега 3 „Допелхерц витамини от А до Я“, сироп от мултивитаминен комплекс с пълна гама витамини от група Б, аминокиселини и пчелно млечице „Канди Б“, а от серията „Суправит“ с отстъпки са следните комбинации – Калций и Витамин Ц, Магнезий и Б комплекс, Актив, Мултивитамини, варианти от 550 мг и 1000 мг Витамин Ц.

 В серията продукти, борещи се с инфекции на горните дихателни пътища са включени пастили при възпаления на гърлото и устната кухина „Анзибел“ мед/лимон и ментол, таблетки за смучене „Трахизан“, сиропи за влажна и суха кашлица „Ен Ти Тус“, „Амбрекс“, „Самбукол“, капсули “Респигард+коластра“ за силна имунна защита на дихателната система  и др.

Хомеопатичната гама с намаления е представена от „Инфлуцид“ с показания при грипни и простудни заболявания, „Тонзилотрен“ при болно гърло и сливици и „Цинабсин“ при хрема и синузит. В списъка са още пробиотици „Биобаланс“, капки за нос „Ксилометазолин“, „Парацетамол“ и др.  

При болки, възпаление или оток може да разчитате на таблетки „Бестарен“, гел „Алмирал“, които сега са на специални цени. Доста изгодно през октомври в аптеки „Фаркол“ може да се вземе и „Акутил“ за добра памет и концентрация.

 „На фокус“ през този месец е „Допелхерц систем колаген“ , който спомага за здрави и подвижни стави, благодарение на висока доза течен колаген.

В аптеки „Фаркол“ вече са заредени противогрипни ваксини за сезон 2019/2020 г., четиривалентната е на супер атрактивна цена.

Всички промоционални продукти може да видите на www.farkol.bg, във фейсбук страницата на аптеки „Фаркол“ и на място в обектите.

Аптека „Здраве“ - Бургас, ул. "Св. св. Кирил и Методий" №3

Аптека „Трапезица“ - Бургас, ж.к. Братя Миладинови , ул. "Шар планина" №23

Аптека „ДКЦ 1“ -Бургас, бул. "Стефан Стамболов" №73 /в УМБАЛ-Бургас/

Аптека Фаркол Демокрация“ - Бургас, бул. "Демокрация", бл. 117, вх. 11

Аптека „Славейков“ - Бургас, ж.к. Славейков , бл. 146, вх.А

Аптека „Фаркол - М. Търново“ - М. Търново, ул. „България“ 28

Коментари

Още от последните новини