Ограничават движението за тежкотоварни автомобили в четвъртък и петък

Ограничават движението за тежкотоварни автомобили в четвъртък и петък - E-Burgas.com

В четвъртък и петък, когато се очаква ново влошаване на времето и валежи от сняг, ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили. Това ще бъде направено с превантивна цел, така че да се избегнат ситуации с аварирали камиони, които блокират пътното платно и снегопочистващата техника. От пътната агенция/АПИ/ уточниха, че ще бъдат направени проверки на пътноподдържащите фирми, за да е сигурно, че са в готовност за влошаващото се време.

"Тежката ситуация на пътя между Кардам и Бургас от преди дни не е по вина пътноподдържащите фирми. В района е имало достатъчно снегопочистваща техника, а фирмите са изпълнили всички изисквания", каза Героги Златев от Агенция пътна инфраструктура.

"От тук нататък имаме наистина доста неблагоприятна комбинация от стечение на обстоятелствата - рязка загуба на видимост, интензивен доста силен вятър, достигащ на пориви с над 120 км/ч и аварирали товарни автомобили, които практически блокират работата на повечето снегопочистващи машини".

За да не се стига до ситуация, в която авариралите камиони ще възпрепятстват снегопочистването, от пътната агенция ще въведат ограничения за движението им.
"Планираме заедно с колегите от пътна полиция за очакваните снеговалежи в четвъртък и петък превантивно да бъде ограничено движението на товарните автомобили, което ще бъде оформено и като изрична заповед. Препоръчваме на всички, когато има усложнена метеорологична обстановка, да шофират с повишено внимание, а най-добре е да се информират или чрез нашето мобилно приложение, или чрез нашия телефон 0700 130 20 за условията по маршрута, по който ще пътуват, за да направят своята преценка дали точно в окото на бурята да направят своето пътуване или да изчакат няколко часа, за да може тази обстановка да бъде овладяна".

Всички пътноподдържащи фирми ще бъдат проверени преди влошаването на времето в четвъртък и петък.

Коментари

Още от последните новини