Очаква се засилен трафик по българските пътища днес

Очаква се засилен трафик по българските пътища днес - E-Burgas.com

По-силен трафик днес след обяд очаква полицията, каза Лъчезар Близнаков от Пътна полиция. Всички пътища са почистени, но по проходите и сенчестите участъци трябва да се кара особено внимателно, призова той, цитиран от cross.bg.

В района на Благоевград ще има повече екипи на полицията заради очаквания трафик от Банско и Гърция. На тунел "Витиня" също има повече полиция.

Особено засилени са проверките за пияни шофьори. Пешеходец е пострадал на бул. "Цариградско шосе". Това каза инспектор Лъчезар Близнаков.

"В новогодишната нощ няма загинали участници в движението, въпреки това се случиха инциденти с водачи, употребили алкохол. Хората продължават да си позволяват да се качват в автомобилите пили. На територията на Община Хисаря водач на 23 години, седнал зад волана с 1,82 концентрация алкохол в кръвта се преобръща на пътя. На територията на Хасково също е станало едно произшествие с водач, който си е позволил да управлява с 1,72 промила. Сериозни стойности са за алкохол", каза инспектор Близнаков.

Той обърна внимание, че липсват сигнали от граждани по отношение на алкохола. "Всички водачи, които сядат пили, са пили с някого. Как могат да стоят хората безучастни и да позволяват на някого д а се качи в колата и да управлява?", коментира още инсп. Близнаков.

Коментари

Още от последните новини