Обвиненият в палеж срещу дома на фоторепортер Румен Янакиев също проплака за по-лека мярка

Обвиненият в палеж срещу дома на фоторепортер Румен Янакиев също проплака за по-лека мярка  - E-Burgas.com

Единият от обвинените в палежа срещу дома на бургаския фоторепортер Борислав Пенков – Румен Янакиев желае по-лека мярка за неотклонение. В момента той е под стража, но адвокатът му предяви иска за „подписка“. Припомняме, че обвиненият в поръчителството на палежа Петър Биберов бе пуснат под гаранция от 2000 лв.

Според адвокат Йошев от събраните доказателства лиспва такова, което да уличава Румен Янакиев в аврторство на деянието. По думите пред съдията, е безспорно установено, че клиентът му се е намирал в ресторант „Кралско село“ по време на пожара, където е изпълянвал служебните си задължения.

От събраните веществени доказателства – сред, които и бутилката и връзката за обувка, не съвпадали с профила на Янакиев.

На друго мнение, обаче са от прокуратурата, като според страната на обвинението искането за мярка „подписка“, е неоснователно. Дори съществувала реална опасност при по-лека мярка обвиняемият да извърши ново престъпление.

Държавният обвинител заяви, че в хода на разследването в дома му е открит мобилен телефон, но тепърва се анализирали номерата, с които са провеждани разговори в нощта на деянието.

Обвиняемият Румен Янакиев пък не пожела да коментира пред съдията своята гледа точка. „Аз поддържам тезата на адвоката си, каквото и да кажа пак ще бъда набеден от прокуратурата“, лаконичен бе той.

Съдът ще произнесе решението в 17:00 часа днес.

Коментари

Още от последните новини