Общинските съветници в Царево одобриха застрояването на Силистар

Общинските съветници в Царево одобриха застрояването на Силистар  - E-Burgas.com
Юлия Лазарова, Дневник

Общинските съветници в Царево са дали одобрение за изработване на план за застрояване парцел от 22 169 кв. м в местността Силистар, съобщиха за "Дневник" от деловодството на съвета.

Предложението на кмета Георги Лапчев е да се изработи подробен устройствен план за поземлен имот на дружеството "Ню Билдинг Естейтс" ЕООД, който, според информация на сайта "Бивол", да му позволи да го застрои с вилни сгради.

Това беше последната 24-точка в дневния ред на общинския съвет днес. В съвета влизат 13 съветници, като предложението на Лапчев е получило подкрепа от деветима от тях, от които 8 са от партия ГЕРБ. Трима са гласували против - двама съветници на БСП и един от обединение "Народен съюз" (Демократическата партия и Български земеделски народен съюз).

Решението противоречи на Закона за застрояване на черноморското крайбрежие, защото община Царево все още не е приела Общ устройствен план, като това не позволява одобряването на частични подробни устройствени планове, коментира вчера пред "Дневник" Тома Белев от Асоциацията на парковете в България.

Повече вижте ТУК.

Коментари