Общината си иска безвъзмездно плаж Атанасовка коса-2 от държавата

Общината си иска безвъзмездно плаж Атанасовка коса-2 от държавата - E-Burgas.com

Община Бургас ще участва в процедура за безвъзмездно предоставяне на плажната ивица Атанасовска коса-2 от страна на Министерството на туризма, оглавявано от Николина Ангелкова. Това стана ясно на днешната общинска сесия след като мнозинство съветниците гласуваха предложението на Живко Табаков.

Плажната ивица, която започва от бариерата на Северния плаж до солниците стана втората най-обсъждана тема от бургаските политици днес, като дебатите засегнаха и нашумялата тема за нудистите.

Според вносителят на докладната Живко Табаков Бургас трябва да се развива в посока Сарафово и плаж Атанасовска коса-2, трябва да получи концесия и да бъде стопанисван. Не така, обаче смята съветникът Николай Иванов, според който привеждането му в концесионен вид ще струва много скъпо, а и ивицата не е достъпна за коли.

Останалите предложения, които не бяха приети в Общинския съвет, са общината да заложи 40 000  лв. за участие в процедура по предоставяне под наем, да бъде върнат нудиският плаж и кметът Димитър Николов да бъде упълномощен да предприеме нужните фактически и правни действия за участие в процедурите.

Коментари

Още от последните новини