Обновяват още едно задблоково пространство в "Славейков"

Обновяват още едно задблоково пространство в

След изключително успешното начало през 2021 г., изпълнението на програмата за реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства „Моят град, моят квартал, моята улица“, създадена по инициатива на кмета Димитър Николов, продължава с нови обекти.

Община Бургас е готова с работния проект за пространството зад бл. 41 в „Славейков“, намиращ се срещу университета „Проф. д-р Асен Златаров“. Той предвижда изграждане на нова алейна мрежа, обновено пространство за игри на децата с внесени нови съоръжения, ново осветление. Ще бъдат запазени хубавите дървета.

Именно това поискаха жителите на блока при кандидатстването по програмата. Предстои още едно съгласуване на проекта с тях, за да потвърдят, че всичко е според техните очаквания. И наесен изпълнението може да стартира. Как изглежда теренът днес, вижте в галерията снимки.

Подадените по програма „Моят град, моят квартал, моята улица“ заявления от сдружени и обединени в исканията си бургазлии, дотук са 130. От тях са съгласувани и одобрени 60. Изпълнените проекти са 32. За тази година е предвиден старт и изпълнение на още приблизително 30. Кметът Николов пое ангажимент програмата да продължи до изпълнение на всички заявления, но това не може да стане наведнъж, а поетапно.

Основна цел на инициативата е да направи средата на обитаване в жилищните комплекси и квартали по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Да се повиши качеството на живот чрез реализиране на обекти по благоустрояване и подобряване инфраструктурата в междублоковите пространства.

Планираните дейности за втори етап на проекта включват: реконструкция на участъци от улици, асфалтиране на платното за движение с усилване на основата там, където е установена належаща необходимост от това, подмяна на бордюри, подмяна на капаците на ревизионни шахти, замяна на лампи на улично осветление с енергоспестяващи и допълване с ново улично осветление, изграждане на нови места за паркиране, обособяване на кътове и зони за отдих, зони за игра и забавление за децата, зони за спорт, детски и фитнес кътове, поставяне на градско обзавеждане (пейки, беседки, кошчета за отпадъци и др.).

При реализацията на програмата в този втори етап се предвижда реконструкция на около 55 800 кв. м. улична мрежа, включително пешеходни тротоари, и обновяване и облагородяване на около 90 000 кв. м. незастроени площи в междублоковите пространства. Тя продължава да е отворена за кандидатстване. Как става това, можете да прочетете тук.

Свързани статии
Преобразяват още едно междублоково пространство в Бургас (Снимки) "Моят град, моят квартал, моята улица" продължава в "Славейков", ето къде (Снимки) Междублоково пространство в "Изгрев" придобива чуден вид (Снимки) Ето как приключи облагородяването при два блока в "Братя Миладинови" (Снимки) Градинката около блок в "Изгрев" придобива "европейски" вид, правят и паркинг "Изгрев" осъмна с нова детска площадка, довършват новия паркинг (Снимки)
Тагове
моята улица
Коментари

Още от последните новини