Градинката около блок в "Изгрев" придобива "европейски" вид, правят и паркинг

Градинката около блок в

През юни ще стартира изпълнението на пореден изготвен съвместно от Общината и гражданите проект по новата програма, инициирана от кмета Димитър Николов - "Моят град, моят квартал, моята улица". Той е за благоустрояване на пространството около блок 27 Б в к-с „Изгрев“.

По желание на неговите обитатели ще бъдат оформени, облагородени и затревени близките открити площи. Отделно ще бъдат създадени 59 паркоместа, 3 от които за хора с увреждания.

За паркинга няма да се използва асфалт, а бетонови елементи на тревна фуга. Също така ще бъде обновена тротоарната настилка около блока.

* За програмата:

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства "Моят град, моят квартал, моята улица" e инициатива на кмета Димитър Николов, която толерира активните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, промяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1517.

С тази програма Община Бургас дава възможност на хората от един голям жилищен блок да обсъдят предварително от какво имат най-голяма нужда - детски кът, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към сградата пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Допустими за финансиране по програмата са цели сгради (блокове) в режим на етажна собственост, построени върху терени, които са общинска собственост, предназначени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на управление в етажната собственост, представляващи Сдружение на собствениците или Общото събрание, надлежно регистрирани в общинска администрация.

Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно реализираната в Бургас програма за саниране показа, че когато има обща идея за подобряване условията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип.

"Моят град, моят квартал, моята улица" функционира на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни собственици в многофамилни жилищни сгради. До този момент са подадени над 130 заявления. 50 от тях вече са администрирани и за тях са разработени идейни схеми. В ход е изпълнението на двайсетина одобрени проекта. 

Свързани статии
Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Ревю на читалищно творчество в Деня на будителите Община Бургас с най-много одобрени социални проекти Преобразяват още едно междублоково пространство в Бургас (Снимки) "Моят град, моят квартал, моята улица" продължава в "Славейков", ето къде (Снимки) Обновяват още едно задблоково пространство в "Славейков" Несебър стяга голяма двудневна програма за празника си Междублоково пространство в "Изгрев" придобива чуден вид (Снимки) Бургазлии се включиха с идеи за благоустрояването в района на ул. "Оборище" (Снимки) Ясна е програмата на Бургас за Гергьовден
Тагове
изгрев градинка моята улица програма благоустрояване инфраструктура
Коментари

Още от последните новини