Областният управител Мария Нейкова посвети рождения си ден на благотворителна кауза (Снимки)

Областният управител Мария Нейкова посвети рождения си ден на благотворителна кауза (Снимки) - E-Burgas.com

Благотворителен рожден ден на областния управител проф. Мария Нейкова се проведе вчера в Центъра за съвременно изкуство и библиотека в Бургас. Личният си празник тя посвети на благородна кауза и вместо подаръци и букети да се съберат средства за лечението на 5-годишния Криси от Бургас.

„Благодаря, че всички вие сте тук, че отделихте от личното си време, за да ме подкрепите в тази инициатива. Щастлива съм, че сме обединени от това да правим добро, обединени в желанието си да спасим дете, обединени да помогнем на родителите да се справят в този труден за тях период. Добрината ви не може да бъде измерима. Фактът, че сте тук и сега, означава много за мен и за родителите на Кристиян, и за самия него, също. Това е само началото на щастливата приказка на малкия Криси“, каза в емоционално обръщение Мария Нейкова към гостите си и заяви, че планира и други събития с благотворителна насоченост, за да се доведе лечението му до край.

Криси е само на 5 годинки. Един малък принц, който трябва да живее в свой, изолиран, самотен и неразбран свят. Роден е с увита пъпна връв и последващата липса на кислород го обричат на детство без игри и приятели. Той се развива физически добре спрямо връстниците си, но психическото му състояние изостава и това му пречи не само да говори, но и да общува с родителите си. Единственият шанс за него е присаждане на стволови клетки -  процедура, която може да бъде извършена в чужбина. Сумата, необходима за първите две интервенции е 40 000 лв. и е непосилна за семейство му.

Областният управител сподели, че с директора на Бургаската опера г-н Текелиев планира благотворителен концерт. От думите й стана ясно още, че каузата ще продължи и с футболен мач на професионално ниво.

Събраната сума за вечерта от наличните средства в поставените урни и превода по банков път надхвърли 15 100 лв.

Скъпи гости на събитието бяха родителите на Кристиян, заедно с Криси и близначката му Карина. „Мили хора, с майчино вълнение ви казвам: Благодаря ви за добрината. Думите в такива моменти са недостатъчни, с които мога да изразя благодарността на семейството си към големите ви сърца. Протегнатата ви ръка докосва сърцата ни дълбоко, защото правите възможно нашето дете да оздравее. Пътят ни ще бъде дълъг, но ние няма да се откажем. Благодарение на помощта и съпричастността на всички, които ни подкрепиха, ние ще можем да реализираме първата процедура още през месец август“ – каза Мариета Стоянова, майка на 5-годишния Криси.

Проливният дъжд, който се изля за кратко, не помрачи настроението и не уплаши гостите, а напротив, всички се радваха на красивата дъга, която се появи след дъжда. В каузата се включиха децата от Музикалното училище в Бургас, които плениха гостите с музикални и певчески изпълнения.

Събитието уважиха кметове на общини, председатели на общински съвети, почетни и генерални консули, бивши и настоящи областни управители от региона и страната, прокурори, съдии, нотариуси, директори на териториални дирекции, представители на бизнеса, представители на Бургаски свободен университет, на Университет „проф. д-р Асен Златаров“, на Национална художествена галерия,на Софийски университет, приятели и колеги. Специално за рождения ден и да се включат в благородната кауза гости имаше и от университети и бизнеса в Турция.

„Искам сърдечно да благодаря на децата и учителите от Музикалното училище, които изпълниха вечерта с красиви изпълнения, на учениците от Гимназията по туризъм, които обслужваха гостите и, разбира се, на „Бургаски пазари“ и на ръководителя на Регионална библиотека Яна Кършийска, които направиха цялата организация.“, заяви областният управител проф. Нейкова.

Галерия
Свързани статии
Слънчевата Кристин от Бургас мечтае да проходи и се нуждае от вашата подкрепа Мария Нейкова посрещна гости от Беларус Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай Мария Нейкова: Усещането за безнаказаност и отсъствие на институциите трябва да спре Мария Нейкова издаде заповед за стриктно спазване на мерките Гранична полиция на среща при областния управител заради задаващата се бежанска криза Мария Нейкова настоява за по-стриктно спазване на мерките в Бургаско Обсъдиха на високо ниво демографската криза и изсичането на горите в Странджа Кмет и областен управител изпратиха айтоската надежда Селин Али на олимпиадата в Токио Мария Нейкова: Наредбата за обезвреждане на странични животински продукти е неработеща
Тагове
Мария Нейкова благотворителност рожден ден областен управител кауза
Коментари

Още от последните новини