Областния съвет по здравеопазване в Бургас с поредно заседание заради ковид

Областния съвет по здравеопазване в Бургас с поредно заседание заради ковид - E-Burgas.com

Областния съвет по здравеопазване в Бургас утре ще проведе заседание, на което ще се направи анализ на пандемичната обстановка в областта и бъдещи мерки. Съветът ще се проведе онлайн, а резултатите от него ще бъдат оповестени следобед.

На заседанието най-верятно ще бъде направен анализ на заетостта на болничните легла в областта. Вчера стана ясно, че в болницата в Айтос не е останало нито едно легло за ковид болни и това доведе до изпращането на пациенти в съседни общини. В момента в болница в област Бургас са настанени 335 души, а 13 160 се лекуват в домашни условия. 

Друга тема, която се очаква да бъде дискутирана е разпространението на заразата в училищата в областта. Само вчера РЗИ-Бургас регистрира 116 заразени ученици и 11 учители. Притеснителен е фактът, че областта ни е на първо място в страната по карантинирани ученици

Днес също така стана ясно, че община Средец въвежда частичен локдаун и затваря временно детските градини и яслите, тъй като страда от липса на персонал. 

Все пак на този етап не се очаква Областния съвет по здравеопазване в Бургас да вземе някакви по-крайни мерки, тъй като на национално ниво вече бе решено, че това ще се прави единствено, ако има претоварване на здравната система в някоя област. Въпреки всичко не е изключено да бъдат взети някакви локални мерки, подобни на тези в община Средец, 

Коментари

Още от последните новини