Обещаващ неврохирург с над 700 операции избра Бургас пред София

Обещаващ неврохирург с над 700 операции избра Бургас пред София  - E-Burgas.com

Д-р Нягол Балев се завърна, след като взе специалност

Млад и обещаващ неврохирург избра УМБАЛ Бургас пред болница „Токуда", където приключи своята специализация. Въпреки настояванията  на екипа там да остане в София, той предпочита да се завърне в родния Бургас. Д-р Балев вече е част от екипа на Отделението по неврохирургия на УМБАЛ Бургас, както и ДКЦ-II (бившата Трета поликлиника), където преглежда по Здравна каса всяка сряда.

Д-р Балев работи в УМБАЛ Бургас от 2011 г., в Спешно отделение и Отделението по неврохирургия. Започва да специализира през 2014 г. в „Токуда", под ръководството на едни от най-известните български неврохирурзи – проф. д-р Христо Цеков и доц. д-р Владимир Наков.

„На изпита за специалност д-р Балев се представи отлично. Благодаря на колегите, които са го обучили, знам, че са го пуснали трудно и съжаляват, че не е останал при тях", разказа началникът на Отделението по неврохирургия в УМБАЛ Бургас д-р Николай Недев. Той се надява включването на д-р Балев вече като пълноправен специалист да надгради дейностите, които се извършват в отделението.

„Школата на „Токуда" е отлична. Участвал съм в над 700 операции по време на моята специализация", разказа д-р Балев. Интересите му са в областта на съдовата и гръбначната неврохирургия.

Със завръщането на д-р Балев екипът на Отделението по неврохирургия вече се  състои от 6-ма специалисти и 2-ма специализанти. Операциите се увеличават всяка година, въпреки наличието на конкурентни клиники. 2/3 от тях са планови, т.е. изборът на пациента на лекар и болница са водещи. Тук се работи цялата травматология в неврохирургията, детска неврохирургия, малоформации, патология на гръбначния стълб и др.

Свързани статии
Лекари от Бургас сигнализират: Увеличават се случаите с родителска небрежност Дариха респиратор на УМБАЛ-Бургас, наблюдават реанимацията с нова система Нов оперативен метод в УМБАЛ Бургас възстановява слуха на пациенти на 100% Медицинска сестра-доброволка помага цял месец в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас Треньори от школите и родители дариха кръв за бургаската болница 40 спортисти дариха кръв за бургаската болница Още спортни клубове в Бургас се включват в акцията по кръводаряване Българи в чужбина помагат с дарения на Бургаската болница Близо 100 бебета родени от началото на извънредното положение в УМБАЛ-Бургас Прокурори и следователи събраха дарения, близо 25 хил. дадоха на УМБАЛ-Бургас
Тагове
УМБАЛ-Бургас
Коментари

Още от последните новини