Новоизграденият Конгресен център в Бургас получи призвание преди да заработи

Новоизграденият Конгресен център в Бургас получи призвание преди да заработи - E-Burgas.com

Новопостроеният от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура" Конгресен център на пристанище Бургас получи признанието на изявени експерти в областта на строителството и архитектурата още преди официално да е отворил врати. Атрактивната сграда донесе на ДППИ второ място в категория „Бизнес строителство". Националните награди за строителство и инвестиции се проведоха на 19 юни 2020 г. в София по време на Бала на строителите и архитектите.

Конгресен център – Бургас е поредното допълнение към модерната визия на пристанище Бургас. Сградата на шест нива е по проект на архитектурно студио АТМ с водещ проектант арх. Ивайло Мишев. Разположена е в северната част на източния вълнолом на пристанищен терминал Бургас-изток. Тя може да се използва целогодишно като място за провеждане на световни и национални конференции, конгреси, изложения, концерти и различни образователни събития.

Конгресният център разполага с две зали. Едната е с капацитет до 550 места и е оборудвана с най-висок клас аудио-визуална техника и сценично осветление. Втората зала е с капацитет до 250 места. С изграждането на Конгресния център град Бургас има възможност да бъде домакин на важни международни събития, надграждайки модерния си облик на динамично развиващ се пристанищен град.

Конкурсът популяризира най-добрите практики в строителството и архитектурата и отличава най-ярките и заслужили представители на строителния сектор. Журито е съставено от международно признати експерти в областта, както и от журналисти, които отговарят за ресор строителство. Сред критериите за оценяване са добра локация, използване на съвременни материали и технологии при реализация на проекта, приложени иновации, принос към външната среда и др.

Организатор на престижното събитие е сдружението с нестопанска цел Балканска медийна асоциация. То има благотворителна кауза – кампанията „За величието на храма", чрез която се събират средства за частичен ремонт на катедралата „Св. Александър Невски".

Свързани статии
Кран горя на бургаското пристанищеКовид погуби моряк от кораб на бургаското пристанище, 11 други са заразениНова цифрова инфраструктура ще наблюдава и управлява корабния трафикРеконструират пристанище в Несебър с над 7 млн.лв. В ход е доизграждането на новото пристанище в Поморие, баржа чисти дъното край кея (Снимки)Отличиха Конгресния център в Бургас в конкурса "Сграда на годината"Конгресен център – Бургас с престижно отличие за развитие на градската среда и културатаСветовна пристанищна организация: Бургас все повече се обръща с лице към моретоЗапочна последният етап от изграждането на пристанището в Поморие (Снимки)Пристанището в Бургас навърши 117 години, вижте как е изглеждало преди век
Тагове
конгресен център пристанище
Коментари

Още от последните новини