Новоизграденият Конгресен център в Бургас получи призвание преди да заработи

Новоизграденият Конгресен център в Бургас получи призвание преди да заработи - E-Burgas.com

Новопостроеният от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура" Конгресен център на пристанище Бургас получи признанието на изявени експерти в областта на строителството и архитектурата още преди официално да е отворил врати. Атрактивната сграда донесе на ДППИ второ място в категория „Бизнес строителство". Националните награди за строителство и инвестиции се проведоха на 19 юни 2020 г. в София по време на Бала на строителите и архитектите.

Конгресен център – Бургас е поредното допълнение към модерната визия на пристанище Бургас. Сградата на шест нива е по проект на архитектурно студио АТМ с водещ проектант арх. Ивайло Мишев. Разположена е в северната част на източния вълнолом на пристанищен терминал Бургас-изток. Тя може да се използва целогодишно като място за провеждане на световни и национални конференции, конгреси, изложения, концерти и различни образователни събития.

Конгресният център разполага с две зали. Едната е с капацитет до 550 места и е оборудвана с най-висок клас аудио-визуална техника и сценично осветление. Втората зала е с капацитет до 250 места. С изграждането на Конгресния център град Бургас има възможност да бъде домакин на важни международни събития, надграждайки модерния си облик на динамично развиващ се пристанищен град.

Конкурсът популяризира най-добрите практики в строителството и архитектурата и отличава най-ярките и заслужили представители на строителния сектор. Журито е съставено от международно признати експерти в областта, както и от журналисти, които отговарят за ресор строителство. Сред критериите за оценяване са добра локация, използване на съвременни материали и технологии при реализация на проекта, приложени иновации, принос към външната среда и др.

Организатор на престижното събитие е сдружението с нестопанска цел Балканска медийна асоциация. То има благотворителна кауза – кампанията „За величието на храма", чрез която се събират средства за частичен ремонт на катедралата „Св. Александър Невски".

Свързани статии
Стари и смачкани автомобили предизвикали пожара в пристанището, гасенето продължава Модернизират пристанището в Поморие за над 390 хил. лева Изградиха дългоочакваното пристанище в Несебър, плаващи пристани и кей за 121 лодки очакват рибарите Модернизират рибарското пристанище в Созопол за 750 хил.лв. Експерти ще решават бъдещето на пристанищата в Бургас и Варна Бургаското пристанище работело по световни стандарти за екология и безопасност МОСВ стартира проверка на пристанището в Черноморец ДП "Пристанищна инфраструктура" има нов шеф В Черноморец притеснени от провал на летния сезон Новото модерно пристанище в Поморие получи зелена светлина за ползване
Тагове
конгресен център пристанище
Коментари

Още от последните новини