Новият спонсор на Нефтохимик: Не можем да върнем старите времена, но можем да пишем нова история

Новият спонсор на Нефтохимик: Не можем да върнем старите времена, но можем да пишем нова история - E-Burgas.com

От Ефбет крият точните параметри по договора, но гарантират, че всичко каквото вълнува един футболист, е подсигурено

Ние не можем да върнем старите времена, но можем да напишем новата история, с нови успехи на Нефтохимик. Това каза брандмениджърът на Ефбет Теодор Табаков в Бургас по отношение на новия договор за сътрудничество между най-голямата компания за залагания у нас и най-успелия бургаски футболен клуб.

Днес той и останалите участници по сътрудничеството – община Бургас и Нефтохимик, проведоха лъсйава пресконференция, на която официално обявиха новото име на стадион Лазур – Ефбет Арена и представиха новите екипи на клуба.

От компанията споделиха, че договорът е дългосрочен и няма да се търси бързо избиване на инвестицията, а постепенно развитие. „Успяхме да сбъднем няколко мечти – на феновете на Нефтохимик, които искаха да имат собствен стадион, на бургазлии, които си искат обратно спортното съоръжение и една наша – да има стадион, който да носи нашето име. Това е резултат от общите ни усилия с клуба и общината“, заяви Табаков.

Той не пожела да разкрие точните условия по договора, тъй като си остава търговска тайна, но увери, че всичко каквото вълнува един футболист, за да излезе и мисли единствено за играта си на терена, е подсигурено.

На пресконференцията присъстваха още президентът на клуба Андрей Рунчев, представителят на Съвета на директорите Анелия Златкова и зам.-кметът д-р Лорис Мануелян. Ето какво казаха те:

Андрей РунчевСамо ние си знаем през какво преминахме, за да постигнем това днес. Получавахме и доста критика, но с общи усилия успяхме да реализираме един по-дългосрочен проект, който да ни даде възможност устойчиво да развиваме нашите планове. Надявам се отново стъпка по стъпка, без много гръмки изявления, да си изградим нашата къщичка и постепенно да се завърнем към успехите, които имахме в миналото.

Анелия Златкова Защо избрахме Ефбет? Защото това е компания, която през последните години доказа, че се интересува от спорта. Ставаме член на едно семейство от 150 клубни отбора, подпомагани от тях. Разчитаме на взаимната ни полза едни от други, така че мисля че най-доброто, което можехме да постигнем, е точно това сътрудничество.

Д-р МануелянРазвълнуван съм като морето отвън, защото след толкова мрачни години, пролетта за Нефтохимик започва. Общината винаги е стояла зад детско-юношеския футбол и е помагала финансово за развитието на базите. За съжаление, обаче стадиона, е частна собственост, и изключително много се раздвам, че успяха да намерят начин бургазлии да се завърнат на стадиона си и да се радват, както се радваха навремето.

Дългоочакваното завръщане ще се случи още тази неделя, когато Нефтохимик посреща столичния Локомотив на Ефбет Арена от 12:15 часа.

Галерия
Коментари

Още от последните новини