Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна

Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна - E-Burgas.com

Над 60 екипа са на крак

При нова акция на пътя Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" проверява превозите на пътници и товари,както и техническата изправност на автобусите и тировете. Проверки се извършват в цялата страна - участват около 60 екипа на „Автомобилна администрация".

Следи се и за спазването на времето за почивка на водачите. Министърът на транспорта Георги Тодоров уточни,че инспекторите ще работят на ротационен принцип, за да се избегнат лнерегламентирани практики".

На пътя за Калотина до момента са установени двама нарушители - в първия случай пътният лист не е попълнен от водача, а във втория - шофьорът не е представил документ каква дейност извършва.

Глобите за нарушителите са от 200 до 2000 лв. Най-често актовете са за неспазване на времето за почивка.

Свързани статии
Над 700 нарушители по пътищата у нас само за денонощие БФС: Имаше опасност за живота на Тодор Неделев, бързите реакции го спасиха Влак помете камион на неохраняем прелез във Видинско, има загинали И Испания премахва ковид сертификата за пътници от ЕС Млад мъж от Карнобат почина след челен сблъсък на пътя Драганци – Драка Синдикатите настояват без таван на пенсиите още от 1 юли Къци Вапцаров пострада леко в катастрофа с мотора си Пиян шофьор предизвика верижна катастрофа на Околовръстното Общината разтури поредния катун в Бургас (Снимки) Двама без книжка катастрофираха с БМВ и мотор при неясни обстоятелства край Поморие
Тагове
акция проверки кат пътна полиция автобуси
Коментари

Още от последните новини