Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна

Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна - E-Burgas.com

Над 60 екипа са на крак

При нова акция на пътя Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" проверява превозите на пътници и товари,както и техническата изправност на автобусите и тировете. Проверки се извършват в цялата страна - участват около 60 екипа на „Автомобилна администрация".

Следи се и за спазването на времето за почивка на водачите. Министърът на транспорта Георги Тодоров уточни,че инспекторите ще работят на ротационен принцип, за да се избегнат лнерегламентирани практики".

На пътя за Калотина до момента са установени двама нарушители - в първия случай пътният лист не е попълнен от водача, а във втория - шофьорът не е представил документ каква дейност извършва.

Глобите за нарушителите са от 200 до 2000 лв. Най-често актовете са за неспазване на времето за почивка.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Продължават проверките на ИАРА в региона Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Пиян айтозлия се претрепа с триколка Акция в столицата срещу компания за криптовалута Катастрофа с камион блокира едната тангента към София
Тагове
акция проверки кат пътна полиция автобуси
Коментари

Още от последните новини