Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна

Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна - E-Burgas.com

Над 60 екипа са на крак

При нова акция на пътя Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" проверява превозите на пътници и товари,както и техническата изправност на автобусите и тировете. Проверки се извършват в цялата страна - участват около 60 екипа на „Автомобилна администрация".

Следи се и за спазването на времето за почивка на водачите. Министърът на транспорта Георги Тодоров уточни,че инспекторите ще работят на ротационен принцип, за да се избегнат лнерегламентирани практики".

На пътя за Калотина до момента са установени двама нарушители - в първия случай пътният лист не е попълнен от водача, а във втория - шофьорът не е представил документ каква дейност извършва.

Глобите за нарушителите са от 200 до 2000 лв. Най-често актовете са за неспазване на времето за почивка.

Свързани статии
69 акта за незаконна сеч съставиха за седмица Две румънки загинаха в тежка катастрофа в Русе Засилени проверки в ресторанти и хотели по Черноморието Блъснаха деца на пешеходна пътека в "Изгрев", разминаха се с охлузвания и стрес 15-годишно момиче загина в тежка катастрофа край Сатовча Огромно задръстване на юг от Бургас заради катастрофа Засилен трафик към морето, осем катастрофи на "Тракия" тази сутрин Пиян пенсионер с кемпер направи беля, после опита да избяга и метне подкуп Горски задържаха 80 кубика дървесина за последната седмица Горските извършиха близо 4 хиляди проверки само за седмица
Тагове
акция проверки кат пътна полиция автобуси
Коментари

Още от последните новини