Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна

Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна - E-Burgas.com

Над 60 екипа са на крак

При нова акция на пътя Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" проверява превозите на пътници и товари,както и техническата изправност на автобусите и тировете. Проверки се извършват в цялата страна - участват около 60 екипа на „Автомобилна администрация".

Следи се и за спазването на времето за почивка на водачите. Министърът на транспорта Георги Тодоров уточни,че инспекторите ще работят на ротационен принцип, за да се избегнат лнерегламентирани практики".

На пътя за Калотина до момента са установени двама нарушители - в първия случай пътният лист не е попълнен от водача, а във втория - шофьорът не е представил документ каква дейност извършва.

Глобите за нарушителите са от 200 до 2000 лв. Най-често актовете са за неспазване на времето за почивка.

Свързани статии
Дрогиран и без книжка блъсна микробус с 34 афганистанци край Ясна поляна Пореден инцидент с "Юнион Ивкони": Дрогиран шофьор едва не уби 20 пътници край Камено Пенсионери се борят за живота си в УМБАЛ-Бургас след катастрофа до Крайморие Две катастрофи в дъжда на "Тракия", движението е затруднено Черната серия продължава: Двама души загинаха в тежко меле на „Тракия“ "Ситроен" отне предимството на автобус в ''Меден рудник'', три пътнички пострадаха Нова жертва във войната на пътя: Шофьор загина при челен удар между бус и ТИР Жена счупи носа си след падане в автобус на градския транспорт Нова акция на Пътна полиция започва в страната Нова акция на Пътна полиция в цялата страна
Тагове
акция проверки кат пътна полиция автобуси
Коментари

Още от последните новини