Нов кино фестивал идва в Бургас: Ще гледаме късометражни филми през сепември

Нов кино фестивал идва в Бургас: Ще гледаме късометражни филми през сепември - E-Burgas.com
снимка: inthepalace.com

Бургас може да стане домакин на международен фестивал за късометражно кино "В двореца" (In the palace International Short Film Festival"). Предложението е внесено като докладна записка от зам. кмета по образование и култура Йорданка Ананиева и ще бъде гласувано на следващото заседание на Общински съвет - Бургас в края на месец май. Ако то бъде одобрено, фестивалът ще се проведе в Бургас между 21 и 29 сепември тази година.

Фестивалът представя интригуваща програма, съпътствана от множество събития, които ще привлекат зрители от различни възрасти. Проявата вече има 15 поредни издания и цели да покаже съвременното филмово изкуство в България, Европа и света, като положително допринася за развитието му и създава изключително благоприятна среда и платформа за изява както на млади филмови творци, така и на доказани професионалисти в тази сфера на изкуството, обособявайки пространство за културна среща на млади артисти.

В докладната си Ананиева подчертава, че община Бургас не може да поеме финансов ангажимент за реализиране на събитието, но може да го включи в културната програма за годината. 

Коментари

Още от последните новини