Никулден става неработен ден за бургазлии?

Никулден става неработен ден за бургазлии? - E-Burgas.com

6-ти декември може да бъде обявен официално за празничен и неприсъствен ден на територията на община Бургас. Предложението ще бъде гласувано на следващата сесия на Общински съвет - Бургас и може да влезе в сила още за следващия Никулден. 

Идеята дойде от началник на Затвор Бургас Бранимир Мангъров и бе възприета от местния парламент. Той посочва, че денят е неучебен, празничен, но пък работен, което води до редица неудобства, както за работещите родители, така и за ръководителите на всички държавни, общински и частни структури, които срещат очакванията на работниците и служителите да бъдат освободени по-рано от работа, за да изведат децата си за празника и да приготвят празничната трапеза. Според него обявяването на този ден за неприсъствен би позволило на гражданите на Бургас да изживеят по-пълноценно празника на града, като посетят повече от празничните събития, организирани от общинската администрация и да получат повече време да бъдат заедно със своите близки.

Областният управител Вълчо Чолаков също е изразил положително становище за обявяване на 6-ти декември за неприсъствен ден на територията на община Бургас.

Предложението обаче може и да не бъде прието, тъй като се очаква негативна реакция от страна на бизнеса. Всички гледни точки ще бъдат разгледани и обсъдени по време на заседанията на постоянните комисии по "Правни въпроси" и "Общинска собственост, общински предприятия и дружества". 

 

Коментари

Още от последните новини