НФСБ внесоха законите за забрана на реклама на хазарт и връщане на пушенето

НФСБ внесоха законите за забрана на реклама на хазарт и връщане на пушенето - E-Burgas.com

Депутатите от НФСБ ("Обединени патриоти") внесоха в парламента промени в Закона за хазарта, Закона за здравето и Закона за устройство на територията, за които в последните дни търсеше подкрепа вицепремиерът Валери Симеонов. "Това са законите на Валери Симеонов и НФСБ и са изключително важни. Оттук нататък ще очакваме големи промени в социалната сфера", каза зам.-председателят на групата на "Обединени патриоти" в парламента Валентин Касабов, предаде "Дневник".

Освен забраната на пряката реклама, която съществува в момента, ние забраняваме и непряката реклама, през реклама на други стоки и услуги, да се рекламират хазартни игри, обясни пред "Дневник" депутатът Христиан Митев. Най-съществената промяна е, че забраняваме обявяването на печелившите лица и на размера на техните печалби, каза Митев. Проектът предвижда и забрана за продажба на хазартни и лотарийни игри извън лицензирани обекти.

"ЗУТ (Закон за устройство на територията - бел.авт.) казва, че преместваемите обекти трябва да са 15 кв.м, а се оказа, че по Южното Черноморие има обекти по 300-400 кв.м - дискотеки, които се водят преместваеми обекти", обясни Валентин Касабов. "Слагаме началото на удар към мафията по Южното Черноморие. Да се справим с тарикатите и от златния бизнес", декларира Касабов.

Борис Ячев каза, че законопроектите имат подкрепата на всички партии от "Обединени патриоти". Въпреки думите му вероятно не всички "патриоти" ще гласуват за връщане на пушенето в заведенията.

Лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов обяви, след среща с Валери Симеонов, че ще подкрепят закона им за хазарта, но не и за пушенето, за промените в ЗУТ ще мислят. Лидерът на БСП Корнелия Нинова също обяви подкрепа за забрана на рекламата на хазарта, а за пушенето депутатите и ще гласуват "по съвест".

Коментари

Още от последните новини