Нелегален склад за тютюн за наргиле разбиха в Бургас

Нелегален склад за тютюн за наргиле разбиха в Бургас - E-Burgas.com

Търговецът е спипан след обяви в интернет

Склад за нелегална продажба на тютюн за наргиле без платен акциз разкриха митнически служители от дирекция „Митническо разузнаване и разследване" /МРР/ в Централно митническо управление и от отдел МРР в Митница Бургас.

Специализираната операция  е извършена след проследяване на обяви в интернет за продажба на тютюневи изделия от юридическо лице с адресна регистрация в Бургас, без фирмата да има издадено разрешение за такава търговия по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" към Митница Бургас посещават като „клиенти" нает от фирмата склад за търговия на едро в Бургас. Складът е за сувенири, играчки, домашни потреби. Митническите служители установяват на място, че на отделни рафтове в склада са изложени с етикети и цени опаковки тютюн за наргиле с различни аромати, след което извършват контролна покупка на търговско количесто от предлагания тютюн за наргиле.

Продавачът в склада им доставя 100 кутии тютюн за наргиле без български акцизен бандерол. При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват в склада общо 420 кутии тютюн за наргиле в търговски опаковки по 50 грама -всички без акцизен бандерол, с аромат на ябълка, мента, лимон, банан, диня и др. Иззетото количество тютюн за наргиле без акцизен бандерол е с общо тегло 21 кг. Взети са проби за лабораторен анализ. Работата по случая продължава. Фирмата подлежи на имуществена санция по Закона за акцизите и данъчните складове-  двойният размер на дължимия акциз за иззетия тютюн, който в случая е 6 384 лв.

Коментари

Още от последните новини