Нефтохимик се опита да победи Локомотив, но загуби с 1:3

Нефтохимик се опита да победи Локомотив, но загуби с 1:3 - E-Burgas.com
Nafta_LokoPld Отборът на Нефтохимик записа загуба с 1:3 от Локомотив Пловдив в домакински мач от 6-и кръг на "А" група, играна пред около 2000 души на стадион "Нефтохимик" в квартал "Лазур". Мачът започна с надмощие на домакините, които излязоха доста надъхани на терена.  В първите десетина минути Кулибали, Чипев и Петков отправиха удари към вратата на Локомотив, но те бяха или неточни, или спасявани от Йордан Господинов. В 18-а минута Кулибали центрира добре отдясно, младежкият национал Живко Петков надскочи отбраната на Локомотив и с глава прониза мрежата на Йордан Господинов за 1:0. В 33-а минута гостите успяха да изравнят резултата чрез Диего Фераресо, който с удар от близо 30 метра прати топката в горния ляв ъгъл на вратата за 1:1. В 42-а минута Локомотив Пловдив стигна до пълен обрат, след като Йордан Тодоров излезе очи в очи с Караманов и успя да го преодолее за 1:2. В самия край на полувремето Живко Петков опита елегантно да прехвърли вратаря на гостите, но Йордан Господинов със сетни усилия успя да спаси и предотврати сигурен гол. img_0806На трибуните по традиция агитката на Нефтохимик се представи силно и надвика пловдивчани. Гостите от града на тепатата бяха изпълнили клетката, но учудващо за някои - почти не се чуваха и в големи части от мача стояха седнали, без да викат или пеят песни. На почивката между двете полувремена се стигна до грозни сцени, при които представители на двете агитки започнаха да се замерват със седалки. Много странен беше фактът, че пловдивчани бяха оставяни от органите на реда да напускат клетката за гости и по този начин да провокират бургазлии. Все пак до някакви по-сериозни ескцесии не се стигна и боят бе предотвратен преди началото на втората част. През второто полувреме играчите на Нефтохимик се опитаха да стигнат поне до равенство, но ясно се видя, че явно на този етап нямат силите да се противопоставят на по-обиграни и класни отбори. Бугазлии трудно стигаха до положения, играта в халфовата линия изобщо не им вървеше, често се раздаваха неточни пасове и топката почти не стигаше до най-добрия за домакините в този мач - Живко Петков или до влезлия като резерва втори нападател - Деян Христов. Единственото по-сериозно положение във втората част бе пряк свободен удар, при който Николай Чипев отправи страхотен удар, но топката за съжаление срещна гредата. Домакините привидно атакуваха, но ефект нямаше, а при контраатаките на гостите често се получаваха ситуации, при които трима-четирима от Локомотив Пловдив получаваха числено предимство и им оставаше да преодолеят един или най-много двама защитници на Нефтохимик и вратаря Караманов. В тези моменти гостите можеха да вкарат няколко гола, но по чудо ударите им бяха неточни. В даденото от съдията 5-минутно продължение обаче Здравко Лазаров при още една подобна ситуация не сгреши и оформи крайното 1:3.

img_0819След края на мача старши треньорът на бургазлии Валерий Дамянов заяви, че Нефтохимик е загубил мача за 15 минути.

"До 30-та минута играхме добре, водихме играта. Второто полувреме се опитахме да спечелим мача, но не се получи. Нямахме много идеи в градивен план. Трудно създаваме положения за гол и върху това трябва да работим. Видяхте, при третия гол всички отидохме в атака и бяхме наказани. Аз обаче съм казал, че ще се опитваме да играем атакуващ футбол, пък ако се получи", допълни наставникът на Нефтохимик.

В следващия кръг Нефтохимик гостува на Берое в Стара Загора. Мачът е на 30 август(петък) от 21.00 часа, като за него има организирана екскурзия за фенове, която тръгва от спирката срещу Трета Поликлиника в 18.15 часа. Цената й е 12 лева.

Коментари

Още от последните новини