Нефтохимик прекъсна победната си серия от шест поредни успеха

Нефтохимик прекъсна победната си серия от шест поредни успеха - E-Burgas.com
Снимка Lap.bg

Левски сложи край на серията от шест поредни победи на Нефтохимик. В среща от седми кръг на волейболната Суперлига „сините“ се наложиха над бургазлии с 3:2 (26:24, 25:21, 19:25, 26:28, 18:16). Двубоят се игра снощи в зала „Христо Ботев“ в столицата.

Мачът бе изключително оспорван, изпълнен с обрати, емоции и драматични моменти. Левски спечели първите два гейма, Нефтохимик изравни, а в тайбрека и двата тима имаха възможности да вземат победата, пише най-големият волейболен портал bgvolleyball.com.

Първата част бе равностойна като водачеството се сменяше. В края при 24:24 на сервис за Левски застана Трифон Лапков. Той затрудни посрещането на гостите, „сините“ се защитаваха добре, бяха ефективни в атака и поведоха в резултата.

Вторият гейм бе изключително интересен. Спечеленият първи гейм донесе още по-голям импулс в играта на Левски и домакините започнаха много уверено в тази част. „Сините“ разклатиха посрещането на съперника и поведоха със 7:3, а малко по-късно с 15:7. Николай Желязков потърси промяна като на полето в игра влязоха Добромир Димитров, Денис Карягин и Илия Петков. Бургазлии се доближиха само на точка от Левски при 18:17, но до края столичани бяха по-стабилни и увеличиха аванса си на 2:0.

Третият гейм бе за гостите. Те подобриха представянето си, показаха добра реакция след загубените два гейма, докато Левски увеличи грешките. Бургазлии бяха по-добри в тази част, въпреки че трябваше да правят и принудителна смяна на Георги Петров. Геймът завърши с ас на Жани Желязков.

Истинска драма се разигра в края на четвъртия гейм. Нефтохимик водеше с 24:20, когато на сервис за Левски застана Гордан Люцканов и „сините“ не само изравниха, но поведоха с точка и имаха мачбол. Блокадата на гостите работеше много добре през целия гейм, атаката – също. Нефтохимик не се притесни от натиска на домакините и изравни геймовете.

В тайбрека резултатът се движеше точка за точка. Нефтохимик имаше две възможности да спечели мача, но Левски спаси. Блокада на „сините“ след дълго разиграване за 17:16 и атака в аут на Николай Николов доведе до 18:16 и победа за столичани.

Най-резултатни за "сините" бяха Гордан Люцканов, Теодор Богданов и Трифон Лапков с по 14 точки. За Нефтохимик Жани Желязков приключи с 21 точки, Николай Николов и Мирослав Градинаров добавиха по 15. 

Това е четвърти пореден успех за играчите на треньора Андрей Жеков.

 Левски: Самуил Вълчинов, Марк Макгивърн, Гордан Люцканов, Теодор Богданов, Делчо Раев, Трифон Лапков и Ивайло Лалов – либеро (Владимир Гърков, Методи Ананиев, Александър Николов, Смилен Мляков);  

Треньор: Андрей Жеков;

Нефтохимик: Стефан Георгиев, Максим Дрозд, Жани Желязков, Мирослав Градинаров, Георги Петров, Николай Николов, и Кристиян Петров-либеро (Добромир Димитров, Илия Петков, Денис Карягин, Стоян Самунев);

Треньор: Николай Желязков;

Коментари

Още от последните новини