Нефтохимик копае дъното във Втора лига

Нефтохимик копае дъното във Втора лига  - E-Burgas.com

Китаецът Дзаминг Люи дебютира за "шейховете"

Нефтохимик загуби с 0:2 домакинството си на Марица. Двубоят от кръг 6 кръг на Втора лига се проведе днес, на стадион Българово. Така отборът на "шейховете" остава на последната позиция във Втора лига след само 3 спечелени точки в 6 мача. Това е и четвъртата поредна загуба на Нефтохимик. Любопитна страна от срещата бе дебютът за Нефтохимик на китаеца Дзаминг Люи, който обаче не помогна за нещо различно от загуба.

Първото полувреме премина при равностойна игра. Тимът на Нефтохимик се отличи с повече атаки към противниковата врата, но и този път показа пропуски при завършването. Цветан Филипов имаше добра възможност да отбележи в 21-ва минута. След разбъркване в  наказателното поле той стреля централно от линията на наказателното поле но право в ръцете на вратаря на Марица Илия Николов. В 28-ма минута Даниел Стоянов направи смел удар към вратата от десния ъгъл, но уцели напречната греда. Малко по-късно той направи повторен опит, но Николов се намеси успешно.

През втората част домакините бяха по-колебливи и приеха играта в своята половина. В 56-та минута те допуснаха груба грешка в зашитата и гостите откриха резултата. Второ попадение дойде в 88-ма минута, след контраатака, в която гостите имаха числено превъзходство. Димитър Юруков остана непокрит и отбеляза.

Коментари

Още от последните новини