Недялко Москов: Нефтохимик игра като гост в 90% от мачовете, шестото място е успех

Недялко Москов: Нефтохимик игра като гост в 90% от мачовете, шестото място е успех  - E-Burgas.com

В зимната пауза на първенството, спортният директор на Нефтохимик Недялко Москов даде интервю за клубния сайт, в което направи равносметка за постигнатото до момента. Той  очерта плана за подготовката на отбора и приоритетните сфери на работа. Вижте какво сподели:

След края на първия полусезон, доволен ли сте от представянето на отбора и от класирането?

Да, доволен съм! Целта ни е шесто-десето място. Ние сме на шесто, т. е. за момента сме изпълнили максимума. Все пак и бяхме гости в 90% от мачовете. Приемахме си съперниците на стадиона в Созопол почти до края на полусезона и това трябва да се вземе предвид.

Какви трудности срещнахте в работата си през тази година?

Не срещнах никакви трудности. Познавах играчите много добре и знаех, че ще изпълняват указанията на спортно-техническия щаб, така че да покрият целта. За мен доброто ни представяне беше напълно очаквано.

Организационно какво е положението в клуба?

Организацията е моя отговорност и съм подбрал екип, който си изпълнява задачите перфектно. За ниво Втора лига организацията ни е добра. Разбира се, винаги може да е по-добре и се стремим да се развиваме и в тази насока.

А финансово?

Ако кажа, че всичко е наред финансово ще излъжа, но хората, от които зависи бюджетът, правят всичко възможно да подсигуряват необходимото, за което съм им благодарен.

Ще има ли някакви кадрови промени на треньорско ниво?

Не, имам пълно доверие на треньорите. Те са го заслужили и вярвам, че ще продължават да дават най-доброто от себе си, за да имаме добри резултати. Не съм привърженик на честите треньорски смени, в повечето случаи са неефективни. Смятам, че един треньор трябва да направи минимум две подготовки и да селекционира футболисти в два-три трансферни прозореца, за да се разбере дали методите му са правилни.

Какво мислите за работата в школата?

Доверявам се изцяло на директора на школата Костадин Джамбазов. Когато има нужда помагам, но не се меся в работата му. Школата е добре организирана, има много трениращи деца и добри резултати. Треньорските кадри са подготвени и обучават децата по най-добрия начин.

Има ли взаимодействие между школата и първия отбор. Колко от юношите се подготвят с мъжете?

Да, има координация на много добро ниво. Пет или шест момчета от школата се подготвят с мъжкия отбор. Уговорката е да тренират с мъжете когато тренировките не съвпадат с учебните им часове.

Кога ще е първата тренировка за 2020 г.?

Започваме на 6-ти януари, на „Еfbet арена“.

Как ще протече зимната подготовка?

Ще проведем зимен лагер, който все още уточняваме. За сега сме уговорили контроли с Черноморец /Балчик/, Созопол, Ботев /Гълъбово/, Розова долина /Казанлък/, Добруджа /Добрич/, Берое /Стара Загора/ и Несебър. Ще оповестим точната програма на подготовката.

Ще има ли нови и освободени футболисти?

За сега не. Скоро ще има Съвет на директорите, на който ще решим дали ще има нови играчи или такива, с които ще се разделим.

Върху какво ще наблегнете Вие и треньорският колектив в работата си  през втория дял от първенството?

Ще наблегнем върху подобряване на взаимодействието между играчите. Надявам се през новия полусезон отборът да е по-сработен, каквато ни е и целта.

Какъв ще е стилът на игра?

Аз винаги съм искал да бъде атакуващ и той е такъв. Вкарваме голове, но и получаваме и върху това трябва да работим.

Очаквате ли след като отборът се върна да играе в Бургас, феновете да са по-съпричастни и присъствието им на „efbet Арена“ да е осезаемо?

Да, вярвам, че ще е така. Видяхме какъв мач изиграхме срещу Локомотив /София/, на “Efbet арена“ - динамичен, бърз футбол, с много красиви голове. Хареса се на хората, аз самия получих много поздравления за добрата игра. Показахме, че Нефтохимик заслужава интереса и подкрепата на феновете си и мисля, че и те го разбраха и от следващата година ще са плътно до отбора.

Първенството ще се поднови с домакинство на Монтана. Какво очаквате?

Мисля, че ще стане един много интересен мач, срещу много добър противник. Очаквам победа.

Какво си пожелавате в личен и професионален план за новата година?

В личен план си пожелавам здраве и спокойствие за себе си и за близките ми хора. В професионален план си пожелавам бараж за влизане в Първа лига още тази година. Знам, че ще е трудно, но аз съм амбициозен. Познавам много добре възможностите на играчите и треньорите и знам, че не е невъзможно.

Коментари

Още от последните новини