Най-новото школо в Бургас завоюва отличието "Microsoft Showcase School"

Най-новото школо в Бургас завоюва отличието

Бургаското ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" получи званието Microsoft Showcase School от технологичния гигант, заради приноса си в разработването на иновативни методи на преподаване, в които се прилагат съвременни дигитални технологии и в частност - образователни решения от портфолиото на компанията.

Новооткритото училище заслужи престижния статут с интегрирането на облачната платформа Office 365 Education и OneNote в работата със своите възпитаници, както и за това, че стана първото българско учебно заведение, внедрило образователната версия на играта Minecraft: Education Edition в учебния процес.

Училищата, отличени със званието Microsoft Showcase School се нареждат сред елита на образованието, отличавайки се с отдаденост на идеята за дигитална трансформация на ученето и подобряване на резултатите от обучението на учениците посредством индивидуализиран подход. Училищата от тази мрежа служат като образец за високопродуктивна педагогика и добрите им практики се разпространяват в общността на Microsoft.

С обновяването на списъка с образцови училища в края на тази учебна година, ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" ще стане първото българско училище с присъден Showcase статут на глобалната карта на образованието.

 

Коментари

Още от последните новини