Най-доброто от съвременната бургаска скулптура украси Народното събрание

 Най-доброто от съвременната бургаска скулптура украси Народното събрание - E-Burgas.com

Изложба с творби на дванадесет бургаски автори бе открита днес в сградата на Народното събрание и ще остане там за разглеждане през следващите две седмици. Това са Атанас Стоянов, Благой Атанасов, Георги Андонов, Димитър Борисов, Добрин Вътев, Златан Стоилов, Ненчо Русев, Никола Станчев, Огнян Петков, Радостин Дамасков, Руси Костадинов и Симеон Шивачев. Те са членове на Дружеството на бургаските художници и имат разностранни интереси в изкуството, но в това тематично събитие се представят изцяло със свои скулптури.

Изложбата съдържа и фотографска част с кадри на пластики от градската среда, сътворени от Елена Фотева. Тя бе открита от зам.-министъра на културата Амелия Гешева и Вежди Рашидов - председател на Комисията по култура в Народното събрание. Като водещ на събитието се изяви Диана Саватева, която е негов организатор, заедно с други свои колеги народни представители. Гостите поздрави и Добрин Вътев - председател на Дружеството на бургаските художници.

Изложбата е част от поредицата "Културен Бургас в парламента" и е посветена на предстоящия градски празник Никулден. Тя се реализира по покана от бургаски народни представители, с подкрепата на Дружеството на бургаските художници и Община Бургас. 

Коментари

Още от последните новини