Напусналият ИТН депутат Иво Атанасов: Ива Митева е един наемник

Напусналият ИТН депутат Иво Атанасов: Ива Митева е един наемник - E-Burgas.com
Снимка: БНТ

Напускам партията "Има такъв народ" поради несъгласие с водената политика във връзка със затъмнението при вземането на решения, неуважение от ръководството към депутатите, областните и общинските координатори, пренебрежителното отношение към членовете на партията. Аз не съм виждал г-н Трифонов. Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов отцепилият се от ПГ на "Има такъв народ" и вече независим депутат Иво Атанасов.

Националният съвет взима решение за участие в избори и коалиции. Тази партия функционираше като еднолично дружество с ограничена отговорност. Има собственик - Слави Трифонов и работници - Балабанов и Тошко Йорданов, допълни Атанасов.

На въпроса защо не напусне парламента по примера на Елена Гунчева от "Възраждане", той обясни, че е бил помолен от областните координатори във Видин да не напуска парламента, за да защитава интересите на гражданите.

Не съм напуснал ИТН, за да стана част от друг партиен проект или "Продължаваме промяната", категоричен е Атанасов.

Атанасов коментира и гласуването на независимите депутати в подкрепа на френското предложение за Северна Македония.

Нашето гласуване за падането на ветото над РСМ в парламента показва, че не сме под калъп и да гласуваме така, както е разпоредено от даден господар и всеки прави своята преценка как ще гласува. Аз се въздържах. Аз съм адвокат по професия, свикнал съм, когато взимам някакво решение всичко да ми е подредено, ясно и тогава да взема решение. Всичко се правеше много бързо в последните часове. Не се създаде в мен твърдото убеждение, че правата на българите са защитени изцяло.

Коментари

Още от последните новини