НАП запечата 200 обекта за неиздадени касови бележки

НАП запечата 200 обекта за неиздадени касови бележки - E-Burgas.com

Над 200 търговски обекта в страната са били запечатани от НАП от началото на годината, съобщават от приходната агенция. Сред тях има магазини, барове, дискотеки, спортни клубове, хотели, бензиностанции и дори ветеринарна клиника.

Освен временното затваряне на обектите, на собствениците им са наложени и глоби, достигащи до 2000 лв. за всяко нарушение. Според действащото законодателство неиздаването на касова бележка е основание за запечатване за срок до един месец.

От началото на зимния туристически сезон фискалният контрол на НАП извършва масови проверки в курорти и областните градове, като на някои места в страната патрулират и униформени служители. Данъчните използват специален софтуер за наблюдение от разстояние на оборотите на определени рискови търговци, чиито приходи значително се различават от обичайните за съответния бранш и територия.

„Засилваме контрола в зимните курорти и централните части на областните градове. Запечатването на обекти за срок до 1 месец е тежка и неприятна мярка за търговците, която обаче може да бъде избегната с издаване на касова бележка за всяка покупка“ каза директорът на „Фискален контрол“ в НАП Спас Шишков по повод проверките.   

Коментари

Още от последните новини