Награждават Георги Иванов от УКОРС, който спаси живота на самоубиец в Бургас

Награждават Георги Иванов от УКОРС, който спаси живота на самоубиец в Бургас - E-Burgas.com

Почетна значка ще бъде връчена на общинския служител Георги Иванов, който спаси живота на 70-годишен мъж в Бургас. Предложението за наградата е на общинските съветници от ГЕРБ Георги Дракалиев и Николай Стоянов и ще бъде гласувано на следващото заседание на местния парламент. 

Случката се разигра на 18 юни сутринта, когато възрастният мъж е скочил от платформата на Моста с цел да сложи край на живота си. В този момент обаче е забелязан от дежурния екип на "УКОРС", който патрулира в района и служителите веднага се втурват да го спасяват. Единият от тях хвърля спасителен буй, но мъжът отказва да се хване за него, дори напротив - започва умишлено да се отдалечава от пояса. 

Именно това налага незабавната намеса на общинския служител Георги Иванов, който скача веднага във водата, приближава самоубиеца и го изважда. След това му оказва първа медицинска помощ до пристигане на линейката, макар самият той да има нужда от такава, защото също поглъща морска вода.

"Бързата му и навременна намеса довежда до спасяването на човешки живот, което безспорно заслужава адмирации и поощрение. Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива постъпки трябва да служат за пример на всички, считаме, че е необходимо проявилият се общински служител да бъде отличен от Общински съвет-Бургас." пишат Дракалиев и Стоянов в докладната. 

 

Коментари